ARTIKEL

Isotek / vMedevoort / Eurogram / Linn / Sony / Audio Classics / Audio Import / Dynaudio / Morel

René van Es | 13 mei 2004

Isotek zorgt voor schone netspanning met betaalbare netsnoeren en filters. De veel duurdere Cube’s van Isotek vormen op dit moment het summum op scheidingstrafo gebied. Wie netsnoeren van Isotek wil kan die af laten werken met Furutech stekkers voor nog minder overgangsweerstand.

HVT 2004 (c) Xingo

In een hoekje stond Audio Import die Klipsch had meegenomen en Heil Air Motion Transformers. Voor de reiniging van CD en vinyl brengt Audio Import Last producten.

HVT 2004 (c) Xingo

Eurogram bracht een vracht aan apparatuur mee waaronder Von Schweikert luidsprekers, KR Enterprise versterkers en een Pluto draaitafel. Ook hier een combinatie van home cinema enerzijds en de aloude LP anderzijds. De opstelling waar Nico voor stond deed mij duizelen en ik zag door de bomen het bos niet meer. De geluidskwaliteit was ook hier uitstekend.

HVT 2004 (c) Xingo

Linn voorzag een studio van geluid en daar werden ook workshops gehouden. De Linn apparatuur wordt steeds fraaier vormgegeven, de luidsprekers worden steeds lelijker. De geluidskwaliteit maakt veel goed. Linn heeft een eigen serie CD’s maar laat de LP12 niet vallen. Bij Linn werden zowel CD’s als LP’s aangeboden.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Experienced Audio deed vrolijk mee met vinyl en CD’s net als buurman Speakers Corner.

HVT 2004 (c) Xingo

Tenslotte waren op het terrein van HVT zelf aanwezig Morel, Dynaudio en Sony. Sony met veel eigen luidsprekers waaronder een grote subwoofer en de nieuwe generatie digitale receivers. Wie Sony bezocht zag een immense plasma met ongekend fraaie vormgeving. De vormgeving is kenmerkend voor de duurste lijn van Sony plasma’s die in de winkels hoge ogen gooit.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

In een galerie tegenover het HVT en Polyhymnia terrein vinden drie leveranciers een plaats midden tussen de kunstwerken. Sherwood heeft een statische display terwijl Audio Classics demo’s geeft met de Clearaudio platenspelers. Nieuw is de Blue Emotion die is gemaakt uit blauw acryl. Candence heeft niet alleen luidsprekers maar ook imposante buizenversterkers en een platenreiniger die nog geen 300 euro gaat kosten en de naam Okki Nokki gaat dragen. Ontwikkeld op voordracht van de importeur.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

 

Aan het eind van de rondgang aandacht voor Van Medevoort die twee primeurs toonde, een alles speler van 1495 euro uit eigen fabriek type SA240. Gebaseerd op een Sony loopwerk en waarin alle kennis gebundeld is van Van Medevoort en AudioArt, die veel spelers modificeren waaronder Sony, Denon, Marantz en Philips. Ook nieuw een monitor luidspreker die primair gemaakt is voor studio mastering en hoge volumes kan combineren met transparantie en lage vervorming.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Lees ook het verslag van Garmt van der Zel betreffende de workshops tijdens deze show.


EDITORS' CHOICE