ARTIKEL

Marantz / Piega / Music Matters / Transtec / Clofis

René van Es | 13 mei 2004

Marantz gaf een demo met hun nieuwste beamer in een verduisterde studio waar, als het iets lichter werd, Piega en Isotek te onderscheiden waren. Marantz en Piega combineren uitstekend, wat destijds al duidelijk was tijdens de Lenteshow in Rotterdam.

HVT 2004 (c) Xingo

Music Matters is eveneens thuis in beamerland en toonde daarnaast een omvangrijke reeks Chord apparatuur die loopt van stereo tot full blown home cinema. Afwerking van Chord staat op zeer hoog niveau en de van oorsprong studio apparatuur is zeer professioneel gebouwd. Eenzaam stond een Amazon draaitafel met Morch arm te wachten waarmee men niet speelde.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Transtec pakte uit met een demo waarin Kef luidsprekers en McIntosh apparatuur de hoofdrol speelden. Vooral de McIntosh versterkers zijn eye-catchers en ik droom wel eens van een volledige home cinema set van dit merk. De blauwe VU meters kijken je stralend aan terwijl intern de buizen gloeien. De Kef center speakers is één van de grootste die ik ken en hoort thuis onder een projectie scherm.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Nog meer beamers bij Clofis die daarnaast veel aandacht geeft aan Moon elektronica, op meerdere shows samen met Xanadu speakers, en uiteraard aan CEC. CEC heeft nu voor minder dan 1000 euro een zeer innovatieve versterker gebracht en een bijbehorende CD-speler. De opengewerkte versterker doet verlangen naar een recensie.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE