ARTIKEL

Servi-Q / Sharp / Sennheiser / Final / Elac / Bryston

René van Es | 13 mei 2004

Naast Clofis staat Servi-Q met de Fujitsu plasma schermen. Door velen beschouwt als “het” topscherm in de markt. Nieuw van Canton zijn aluminium zuilluidsprekers die 499 euro per stuk gaan kosten. Van Oehlbach komen meer en meer soorten kabels beschikbaar die aansluiten op de nieuwste ontwikkelingen op DVI/HDMI gebied. Niet spelend maar wel aanwezig de top op CD/DVD gebied van Teac de DV-50 en de 70 serie.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Een stapje lager dan een plasma is een LCD waar Sharp sterke troeven in handen heeft.

HVT 2004 (c) Xingo

Hoofdtelefoons van Sennheiser blijven aantrekkelijk, zowel qua prijs als kwaliteit. Sennheiser tref je zelden op beurzen maar was bij HVT prominent aanwezig.

HVT 2004 (c) Xingo

Final toonde naast de grote elektrostraten een home cinema opstelling. De kleine transparante speakers zijn een lust voor het oog en nemen nauwelijks plaats in. Vooral de center is een schatje om te zien. Gecombineerd met een dynamische subwoofer voor de lage tonen weergave. De kleuren en afwerking sluiten naadloos aan op de huidige vormgeving van tv en platte schermen.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Elac en Bryston combineerden ook de krachten. Er werd gewisseld van demo door de stoelen te draaien. Zo kwamen zowel de analoog liefhebbers aan hun trekken, als de home cinema adepten. Bryston houdt vast aan hun principe dat de apparatuur 50 jaar mee moet kunnen en 20 jaar gegarandeerd is. Daarom is er nog steeds geen Bryston CD of DVD-speler te vinden. John + Partner waren ook één van de weinigen die accessoires toonden en veel netspanning oplossingen.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE