ARTIKEL

HVT show 2004

René van Es | 13 mei 2004

De open dagen van HVT kenmerken zich altijd door gemoedelijkheid en de mogelijkheid om op je gemak met leveranciers van gedachten te kunnen wisselen. Dit jaar was de opkomst van de kant van leveranciers groter dan ooit, maar liet het publiek het een beetje afweten. Mogelijk omdat de open dagen samenvielen met het einde van de voorjaarsvakantie, de nationale fietsdag en de moederdag. Het was er niet minder gezellig om.

Bij binnenkomst staat Bissiness ons op te wachten met de nieuwe Consonance versterker en CD-speler. Beide onder de 1000 euro geprijsd. Broederlijk naast Consonance 300B buizen versterkers die er uit zien of ze de komende 100 jaar moeten overleven. Bissiness levert ook Polk luidsprekers en laat zien hoe de nieuwe afwerking is. In plaats van geplakte kunststof, strak gespoten kasten die je doen afvragen hoe dat kan voor de prijs. De fraai glimmende chromen stands en meubels zijn van Alphason.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Iets verderop staat Hihat Audio met Lua te spelen. Hier ook aandacht voor vinyl op Acoustic Solid en Trygon phono amps. Dat de speler draait op de bewegende houten vloer mag een wonder heten. Ook staat hier de Impulse IMP in kersen en corian-achtige uitvoering. Persoonlijk vind ik de bamboe versie het fraaiste, maar smaak verschilt. De harde (corian) kunststof afwerking is niet alleen cosmetisch, maar heeft wel degelijk invloed op het geluid.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

Bij Audiac geen geluid maar wel de nieuwe Mark Levinson voorversterker de 320S van bijna 10.000 euro. Wie dat niet los in de knip heeft kan een ruime keuze maken uit Arcam stereo en home cinema apparatuur, of wat hoger in de klasse het fraai afgewerkte en uitstekende Ayre.

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

HVT 2004 (c) Xingo

 


EDITORS' CHOICE