Monitor Audio Nederland

Ook Monitor Audio Nederland liet op positieve wijze van zich horen tijdens de Analoge Jubieleumshow van Audio Selectief. Twee Monitor Audio Gold GX200 weergevers stonden aangesloten op de eveneens nieuwe Leema Elements set. Een versterker, luxe dac, loopwerk en phonopre van Leema Acoustics zorgden voor de heldere en snelle ‘sound’ waar het merk inmiddels groot mee is geworden.

De bron -het was immers een analoge show in Sneek- was een wonderschone Transrotor Rondino FMD draaitafel met een Transrotor element in een luxe arm gemonteerd. Jochem Räke van Transrotor heeft de aandrijving geoptimaliseerd en als kleinere broer van de Orion was het erg prettig luisteren (en kijken) naar deze draaitafel.

Eveneens opgesteld maar niet aangesloten stond het nieuwe model van de Transrotor Dark Star, de Reference. En die kleinere ruimte achterin de winkel is altijd een prettig rustpunt voor de bezoekers, waar muziek de boventoon voert. De importeur had zijn best gedaan om de set zo goed mogelijk op te stellen, ondanks de beperkende factoren van de ruimte en de verhoudingsgewijs wellicht wat onderbemeten phonotrapje. Nieuw waren de kabels van Vertere Acoustics. Handgebouwde kabels voor zowel luidsprekers, tussen componenten (zelfs usb) of voor draaitafelarmen.

De grote luisterruimte: Top Hifi, TW Acustic en Goldenote
Twee grote Audiovector SR6 Avantgarde Arreté weergevers vielen de bezoekers als eerste op in de grote luisterruimte van Audio Selectief. Jan-Kees Harteveld van Top Hifi had zijn imposante speakers aangesloten op twee immense eindversterkers van Exposure, met bijpassende voorversterker. Voor de show was de nieuwe Paris draaitafel van Aracle Audio met het eveneens nieuwe Paris element aangesloten op een Goldenote Phono2 phonopre met externe voeding.

Op diezelfde set demonstreerde Thomas Woschnick van TW Acustic met een Raven One draaitafel, Raven 10.5 toonarm en een Jan Allaerts MC element via een Blue Amp phonotrap. De set presteerde erg direct, vol en helder, maar het moet gezegd worden dat de Raven draaitafel –mede dankzij de luxere componenten en het veel duurdere element dat al goed was ingespeeld- wel een stuk muzikaler klonk dan de Oracle, die ook pas vlak voor de show was ingevlogen. En Ben Wijmans van Audipulse had tijdens de show nog even snel enkele kabels van Tellurium geleend aan deze set.Tijdens de show werd ook bekend dat Sneek Hifi nu officieel importeur is geworden van TW Acustic draaitafels. Nog een reden voor een feestje tijdens het jubileum, dus.

Henk had speciaal voor de Analoge Show Maurizio Aterini van het Italiaanse Goldenote en Blacknote laten invliegen. Tijdens de show beantwoordde hij graag vragen van bezoekers en vertelde hij over de gedemonstreerde set met de nieuwe Goldenote MicroLine apparatuur. Henk had de in rood leer afgewerkte gelimiteerde Goldenote Valore Italian Job voorzien van een Lyra Delos element en deze goedkope draaitafel (vanaf 999 euro) stond verbonden met de nieuwe PH 7 phonopre, de HP-7 voorversterker en twee gloednieuwe M7 100 Watt mono eindversterkers. Een luxe Kimber Cable luidsprekerkabel bracht de signalen van de versterking naar twee Isophon Vescova luidsprekers. En hoewel de opstelling aan de zijkant van de grote luisterruimte niet echt ideaal was om een goed oordeel te vellen over de set, waren veel bezoekers van de show aangenaam verrast met het directe en muzikale geluid van deze instap high-end componenten van het merk.

Maurizio Aterini verklaarde dat Goldenote met deze set mikt op eigenaars van een gemiddelde hifiset van bijvoorbeeld Sony of de goedkopere lijnen van Denon en meer zoeken in de weergave van muziek. “De directheid in de klank en de totale muzikale ervaring zijn weliswaar niet te vergelijken met de luxere componenten van Goldenote maar dit is wel een ideale kans voor het grote publiek om met ‘echte’ high end apparatuur in contact te kunnen komen voor een wel heel schappelijke prijsklasse” aldus Maurizio. Goldenote heeft ook nieuwe accessoires voor platenspelers, zoals gelmatten, vilten matten en speciale ontkoppelaars uit een combinatie van ebbenhout en een unieke anti-resonantietechniek.

EDITORS' CHOICE