Showverslag Analoge Meeting: Jubileumshow Audio Selectief

Het voorjaar staat voor veel muziek- en hifiliefhebbers gelijk aan het bezoeken van diverse shows die veelal ieder jaar weer terugkeren.

Ook Audio Selectief in Sneek stelde haar deuren weer open voor enkele dagen en dat sprak natuurlijk liefhebbers van analoge weergave sterk aan. En dat de winkel al een kwart eeuw bestaat werd tegelijkertijd gevierd. En dat is wel een bezoekje van HiFi.nl waard!

Het team van Henk Niemeijer is al enkele jaren ongewijzigd en dat betekent dat zijn vrolijke partner Aleida en steun en trouwe toeverlaat Marten Jan Feenstra zich weer volop inzetten om de toegestroomde bezoekers te voorzien van mooie geluiden, een warm welkom, volop koffie en thee en de beroemde hapjes van de lokale Chinees. Op donderdagavond, vrijdag en zaterdag konden bezoekers van de show zich laven aan al dat goeds en natuurlijk aan de vele –vaak analoge- nieuwtjes van de importeurs die door Audio Selectief waren uitgenodigd voor deze jubileumbijeenkomst.

25 jaar en nog steeds op kop
Al vijfentwintig jaar is de winkel van Audio Selectief te vinden in het mooie Sneek. Vlak bij de beroemde watertoren en Sneeker Poort huist de winkel in het statige monumentale pand dat met de etalage al menig bezoeker naar binnen heeft weten te lokken. Want hoewel de winkel prima adviseert en voorziet in alle vormen van hifi, weet heel de Benelux Henk te vinden voor zijn favoriete artikel; de platenspeler.

En dat Audio Selectief al jaren wordt gewaardeerd door zowel klanten als importeurs, blijkt uit de vele bloemen en planten die werden meegenomen voor de jubilerende winkel en haar eigenaar. Aan het einde van de show stond in ieder ruimte wel meerdere boeketten en planten, tot aan het toilet toe. Ter ere van het jubileum had Audio Selectief Weduwe Joustra uitgenodigd, die niet alleen het lokaal gebrouwen Beerenburg maar ook luxe wijnen uitschonk aan de bezoekers.

En de winkel had een prijsvraag uitgeschreven, waarbij bezoekers van de Analoge Meeting konden raden hoeveel losse elementen er in een glazen pot werden getoond. De prijzen, door diverse importeurs beschikbaar gesteld aan de winkel, bestonden uit een complete nieuwe Goldenote draaitafel (de hoofdprijs), een geïntegreerde Exposure versterker als tweede prijs, een luxe phonotrap als derde prijs en nog veel meer prijzen variërend van elementen tot schoonmaaksets of platenborstels. De 25 winnaars die het dichtste bij het correcte aantal elementen zitten krijgen persoonlijk bericht van de winkel. Audio Selectief staat na 25 jaren dienst bekend als analoog ‘Walhalla’ van het Noorden en zelfs andere winkeliers vragen Henk regelmatig om advies.


EDITORS' CHOICE