Nutters Audio, Latham Audio en Ceelen Techniek

Bij binnenkomst stond Gerrit Nutters op zijn vertrouwde plaats in de winkel. Vele nieuwe persingen van ondermeer MFSL, Stockfish Records, Speakers Corner Records en Reference Recordings vonden gretig aftrek onder de bezoekers. Nutters Audio importeert tegenwoordig ook de dempers van Vibrapod en is agent voor Lyra Elementen. Tijdens de show was er nog nieuws dat Nutters Audio nog een merk gaat vertegenwoordigen in de Benelux, maar daarover volgt later ongetwijfeld meer nieuws. De bezoekers toonden veel interesse in de platenbakken en enkele audiofiele cd’s, maar ook in de diverse accessoires die Nutters Audio levert.

Voorin de winkel demonstreerden Ed Verkerk met twee draaitafels van Well Tempered Lab, de inmiddels bekende draaitafels met golf- en squashballen. Zowel de Simplex als de luxere Amadeus GTA stonden opgesteld en speelden met Dynavector elementen erg mooi over een combinatie van een Naim SuperLine Phono voortrap met SuperCap voeding aangesloten de nog steeds erg fijne T+A V10 buizenversterker. Ed (enthousiast als hij is) had de phonopre open geschroefd zodat het unieke zwevende board goed zichtbaar was voor alle bezoekers. En het Dynavector XX2 MK2 element stond qua verfijning nog een stuk voor op het andere element (de Karat 17D3). Met de luxe Arabesque luidsprekers van Crystal Cable is het logisch dat vooral het midden en hoog van de weergave erg strak en verfijnd worden weergegeven. Bezoekers kregen van Ed gedegen uitleg en vooral veel muziek voorgeschoteld.

Aan de voorkant van de winkel, tegenover Latham Audio, was het Hein Ceelen van Ceelen Techniek die de unieke actieve Manger MSMc1 breedband weergevers die aangesloten stonden op een nieuw merk phonopre en voorversterker van het Berlijnse merk Fonel. Deze zeer luxe buizenapparatuur wordt geheel in Duitsland vervaardigd en kunnen naar wens worden afgewerkt met diverse soorten hout. De voorversterker Renaissance heeft zelfs een dac en een asynchrone usb-poort en wordt geleverd met een eveneens stijlvolle afstandsbediening. Natuurlijk met buizen, evenals de erg fraaie phonovoortrap.

Ondanks een wat simpele draaitafel (een strakke witte Thorens TD309 met een Lyra Delos element) waren het voornamelijk de strakke laagweergave en de transparantie en snelheid van het geluid die me wisten te boeien. Hein Ceelen vertelde dat de vloerstaande versie van de Mangers (de MSM s1) nu ook verkrijgbaar zijn, naar wens gespoten in diverse kleurstellingen. De afwerking van de tijdens de show aanwezige speakers liet ook niets te wensen over, ik denk dat menig bezoeker gecharmeerd was van het strakke wit en de mooie vorm van de speakers.

EDITORS' CHOICE