REVIEWvan den Hul

Overrompeld

In het beschrijven van The Extender en zijn werking ben ik bewust niet te diep gegaan. Enerzijds omdat mij daartoe de fundamentele kennis van scalaire golven ontbreekt, anderzijds omdat ik mij terdege realiseer dat we op een terrein komen waar ons nuchtere Nederlandse brein tegen protesteert. Waar de conventionele wetenschap stopt en aantoonbaarheid niet te realiseren is met ons huidige instrumentarium.

We weten dat er meer tussen hemel en aarde is dan wij kunnen verklaren, denk aan de tweelingen of de moeder met kind. De stap zetten om dat “iets” te gebruiken voor een genezingsproces is al fors, laat staan het maken van een distillaat voor muziekweergave. Je krijgt al snel de lachers op de hand als je er over vertelt, tot je laat horen wat het doet. Op de recente X-Fi show waar de heer Van den Hul The Extender demonstreerde heb ik niemand de draak zien of horen steken met de kastjes. Reacties om mij heen varieerden van “ja, ik hoor wel wat” tot “hoe kan dit zonder geluid toch die verbetering geven”.

Persoonlijk is voor mij de werking duidelijk waarneembaar en reproduceerbaar op meerdere systemen, thuis, elders, in een zaal met mensen, mogelijk omdat ik inmiddels verwend met en gewend ben aan het gebruik van The Extender. Een flauw grapje zou zijn dat Van de Hul met The Extender mij zo heeft geconditioneerd, omdat hij direct werkt op mijn hersenen. Gelukkig ben ik daarvoor te nuchter en acht de heer Aalt Jouk van den Hul te hoog als wetenschapper. Want dat is hij, een man met een enorme drang dingen te verbeteren en nieuwe wegen te zoeken voor een beter milieu, minder ziektes en genezing van patiënten. Daarnaast is hij een groot muziekliefhebber die zijn sporen in de audio heeft verdiend en met gesloten ogen kan wegzinken in de weergave van een concert. Met The Extender is een nieuwe weg ingeslagen. In de woorden van Van den Hul: “Dit wordt onmisbaar in elk goed systeem.” Zover durf ik nog niet te gaan, maar overrompeld en overtuigd ben ik wel door The Extender. Met voorsprong voor mij de meest intrigerende audio ontwikkeling van 2017. Niet hoorbaar waarneembaar.

Prijs:

The Extender per paar: € 5.000,-

Distributie:

Music2 Audio Import (Cartridge & Electronics only)
Geestweg 40B
2671 ED Naaldwijk
Telefoon: +31 (0) 6 51 60 80 34
Email: info@music2.nl
Website: www.music2.nl

MERK

EDITORS' CHOICE