Huis van de Toekomst

De bewuste samenwerking binnen HOME ID, bedoeld om netwerken op elkaar te leggen, te kunnen delen én te verbeteren, heeft nog meer potentie dan enkel in een beurs te vatten is. Bowers & Wilkins, eigenaar van de HOME ID naam, is het concept daarom in het nieuwe kantoor in Antwerpen verder gaan uitwerken. Om ook op kantoorniveau een totaalpakket aan te kunnen bieden – waartoe diverse partners inmiddels aangesloten zijn. Control4, Delta Light en Glass Inside zijn daar voorbeelden van, en er wordt nog volop naar andere partners uitgekeken.

(Foto: PHOTO40)

Panasonic is een belangrijk onderdeel van HOME ID. Alle kwaliteits beeldschermen in het paviljoen zijn onderdeel van het uitgebreide VIERA en LCD assortiment, nieuwe modellen die superieure prestaties en uitgebreide netwerkfunctionaliteit aan een design en een grote mate van milieuvriendelijkheid weten te koppelen. Niet voor niets won het Japanse bedrijf afgelopen maand een belangrijke EISA Award, en behoudt het merk onder meer dankzij het VIERA 3D TV assortiment zijn leidende rol in de markt. “In deze Plasma TV uit het topsegment wordt een hele reeks verschillende technologieën gecombineerd, die zorgen voor een adembenemende beeldkwaliteit in 2D en 3D. Kopers worden getrakteerd op verbluffende zwartwaarden, een fantastisch contrast en realistische kleuren," zo las het juryrapport. VIERA Connect biedt bovendien nieuwe en verbeterde op cloud gebaseerde internet service, en een breed scala aan functionaliteiten en innovaties in het leven geroepen om de televisiebeleving zowel gemakkelijker als intenser te maken.

Panasonic is een belangrijke partner, hier bijgestaan door de Panorama Soundbar (Foto: PHOTO40)

Koen Tillie van Control4 wijst ons met plezier op de mogelijkheden van home integration. Zo is het mogelijk om de dagelijkse gang van zaken in huis in het systeem op te slaan. Wanneer je op vakantie bent, ‘gedraagt’ het huis zich hetzelfde als tijdens je aanwezigheid; gordijnen schuiven op gezette tijden open, lichten gaan in de loop van de dag aan en uit, en ’s avonds gaan de gordijnen netjes weer dicht. Zaken die je overigens met apps op je telefoon ook op je vakantieadres kunt besturen. Of op je werk, wanneer je vermoed dat je de garagedeur niet goed hebt afgesloten.

Everything under Control4..

Ook voor de nabije toekomst heeft home integration eindeloze mogelijkheden in petto. Televisies die op voorgeprogrammeerde tekenfilms aanspringen als je kinderen op een bepaalde plek in de bank gaan zitten, deurbellen die op verschillende tijden van de dag een verschillend geluidsbestand afspelen (’s ochtends muziek, ’s avonds laat blaffende honden), en sensoren die je vitale functies meten tijdens je slaap (en indien nodig hulpdiensten inschakelen). En alles gemakkelijk terug te vinden in één touchpanel of applicatie, modulair uit te breiden naar de volgende stap van complete integratie.

Waarom nog uit bed komen om de gordijnen te openen? (Foto: PHOTO40)

Natuurlijk is besturing ook mogelijk via iPhone en iPad, en Control4 heeft inmiddels ook apps voor Android. Waar je ook bent in het huis, je kunt alles feilloos besturen, instellen en afstemmen. Het lijkt er daarmee op dat het paviljoen wat weg heeft van het Huis van de Toekomst. Maar dan wel een toekomst die vandaag al mogelijk is, bomvol toonaangevende mogelijkheden uit het assortiment van bepalende audio/video-merken als Bowers & Wilkins en Panasonic.  

De badkamer met inloopdouche en sauna. Zie ook hier de subtiel in het plafond verwerkte Custom Installation luidsprekers van Bowers & Wilkins (Foto: PHOTO40)

LOOP ZELF OOK EENS DOOR HET HOME ID PAVILJOEN MET DE VIRTUELE TOUR VAN PHOTO40

MERK

EDITORS' CHOICE