(Gesponsord artikel)Projecten

Rob Nijman | 05 augustus 2013 | Fotografie PHOTO40
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 16 mei 2013

Ook kwantitatief werd er geplust; steeds meer projecten vinden via de winkel in Eindhoven of via een huisbezoek van Stefan hun weg naar de werkplaats. En alles is mogelijk; "we verkopen geen nee, ik zou niet weten waarom ik iets niet zou bouwen." Uitgebreid informeren naar de wensen, meedenken over de mogelijkheden en structureel komen met oplossingen voor een meubel op maat, zo luidt het devies.

Dat meedenken gaat daarbij zelfs zover dat Stefan met oplossingen komt als de klant het eigenlijk al opgegeven heeft, zo blijkt uit een mooie anekdote van een van de recente projecten van PUUR. Voor een loft in Mechelen werden onder andere meerdere 'zwevende' dressoirs en bureaus ontworpen die aan de muur bevestigd moesten worden, en waar de stoel zo onder het hangende blad geschoven kon worden.

Tot bleek dat de nieuwbouw appartementen anders afgeleverd werden dan de bewoners hadden gepland... Er werden gipsen muren geplaatst die deze meubelen helemaal niet konden dragen. "De bestelling werd vervolgens geannuleerd, terwijl we ze al afgebouwd in de werkplaats hadden staan om ze te laten spuiten. Ik heb ze laten weten dat ik er een dag over zou denken en met de oplossing zou komen."

Die oplossing kwam er, doordat Stefan en zijn collega in de werkplaats een stalen frame ontwierpen dat weggewerkt op de achterkant van het meubel paste, waardoor deze alsnog met een kleine aanpassing aan de onderkant tegen de muur geplaatst kon worden, met bevestigingen over de gehele achterkant die het mogelijk maakt het gewicht te dragen met slechts een kleine voet aan de achterkant van het meubel, zodat het 'zweefidee' zo goed als behouden bleef. Flexibele oplossingen voor specifiek maatwerk, het Grote Projectenboek van recente klussen staat er vol mee - kijk ook eens online voor wat voorbeelden.

Inmiddels zijn er buiten de 'reguliere' verkoop vanuit de zaak zo'n een à twee maatwerk projecten per week, voornamelijk tv-meubelen, eettafels, salontafels, wandkasten en garderobes.


EDITORS' CHOICE