(Gesponsord artikel)Hard werken

Rob Nijman | 05 augustus 2013 | Fotografie PHOTO40
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 16 mei 2013

In de begindagen van PUUR Design betekende dat 40+ uur per week in Roermond op kantoor werken, zo'n tien uur per week woon-werkverkeer en in de avonduren actief met het ophalen en bezorgen van de diverse design meubelen. Terwijl vriendin Irene halve dagen in de zaak in Eindhoven te vinden was, toen ook al vanuit de Leenderweg.

De passie voor het vervaardigen en het op steeds grotere schaal aan de man brengen van al dan niet op maat gemaakte interieurstukken ging bij Stefan ruim aan zijn carrière bij UPS vooraf. Dat blijkt wel als we nog verder terug bij de oorsprong van zijn droom om ondernemend bezig te zijn met het vervaardigen van meubilair terecht komen – Stefan die als 16-jarige een tv-meubel ontwierp en in elkaar zette, of twee jaar later voor zijn studentenkamer een meubel ontwikkelde dat nu nog altijd bij een vriend staat.

Voorbeelden die bovendien snel raken aan de link met hifi, zoals ook het voorbeeld van Bowers & Wilkins. De sets die Stefan zelf in de meubels voorbij liet komen thuis? Onder meer een combi van Denon, en momenteel een nieuw model van Marantz, uiteraard feilloos weggewerkt in een meubel dat het esthetische van de apparatuur toont, maar al het overige - zoals bedrading en bediening - uit het zicht haalt.

Ook Sonus Faber leukt zijn set op, en in het plafond van de keuken zijn inbouwspeakers van KEF te vinden - aangestuurd door een Apple Airport + versterker eveneens weggewerkt in het plafond. Over de combinatie van praktische AV en interieurverantwoorde esthetiek gesproken.

Na de opstartfase werden toeleveranciers geleidelijk vervangen door gevestigde merken binnen de binnenhuisarchitectuur en door eigen productie dicht bij huis. In de werkplaats in Heusden werken verschillende gedreven specialisten aan de diverse projecten van PUUR Design. Zowel Stefan als zijn collega's leerden steeds meer dingen bij, waardoor het aanbod en de diversiteit continu uitgebreid werden. Spuiten erbij, specifieke afwerkingen erbij, meer flexibiliteit en de kwaliteit op een steeds hoger niveau.


EDITORS' CHOICE