(Gesponsord artikel)PUUR Design & Interieur

Rob Nijman | 05 augustus 2013 | Fotografie PHOTO40
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 16 mei 2013

Vijf jaar geleden als start-up begonnen en sindsdien constant bezig met alweer een volgende stap. Dat zou een uitstekende samenvatting van de ontwikkelingen bij PUUR Design - en dus van deze Hi-Visit - kunnen zijn.

We hebben echter teveel mooie foto's om het verhaal zo kort te houden, die we tussen het verhaal door graag delen. De foto's zijn dan wel niet contextueel, maar geven een goede indruk van alle mogelijkheden. Enthousiaste eigenaar Stefan Hendriks heeft dan ook veel te vertellen; over de opbouw van zijn zaak, over de custom projecten die hij bij zijn klanten thuis aflevert en over zijn plannen voor de toekomst. Maar, first things first: van je hobby je werk maken - op bezoek bij PUUR Design in Eindhoven.

Stefan heeft altijd al de droom gehad voor zichzelf te beginnen en als startende ondernemer werk te leveren dat je eigenlijk prima als hobby kunt bestempelen. Dat zou echter wel de flexibiliteit en het maatwerk van het aanbod van PUUR Design tekortdoen. Passie en bijbehorende ambitie schikken beter. Want waar hij enkele jaren geleden begon met het zelf ophalen en doorverkopen van banken, stoelen, kasten en aanverwante interieurartikelen, is het tegenwoordig mogelijk je gewenste (AV-)meubel volledig op maat en naar je eigen wensen te laten ontwerpen én vervaardigen.

Een goed voorbeeld is een recent project bij een klant thuis. Een stijlvol audio/video-ontwerp waar naast een mooie CD- en versterkercombinatie ook een centerspeaker in huist. Terwijl twee Bowers & Wilkins Nautilus staanders het meubel flankeren. De wens van de eigenaar van de set was om de center uit het zicht te verwerken, in lijn met het stijlvolle en minimalistische design van de kast.

Het custom made speakerfront - meer foto's vind je hier

Dat betekende wel dat er een deurtje bij zou komen om de speaker wanneer nodig tevoorschijn te kunnen toveren, of een uitneembaar plankje om het geluid de ruimte te geven. Dat moest ook anders kunnen, besloot Stefan. Het resultaat? Een custom made speakerfront geïntegreerd in het meubel van hetzelfde materiaal als de originele speakergrill van Bowers & Wilkins. Super strak afgewerkt, maar wel met het optimale behoud van de muzikale weergave.

Een van de conclusies bovendien: het zoveel mogelijk wegwerken van de apparatuur is in de basis een "vrouwentrekje", maar zodra mannen zien welke "gadgets" er mogelijk zijn, worden ze ook erg enthousiast. En dat gaat verder dan een meubel met een luidsprekergrill. Ook de prijsbepaling speelt een rol. Aanpassingen in het gebruikte materiaal, diverse alternatieven voor de afwerking van het meubel, een ijzeren kettinkje in plaats van een pneumatisch geremde valklep, een overzichtelijke indeling voor je CD's of platen of juist een zo ruim mogelijke opslagcapaciteit, alles is denkbaar om binnen de praktische en esthetische wensen op het juiste meubel voor het juiste prijskaartje te komen.

Voor het zover was en voorbeelden zoals bovenstaande elkaar snel opvolgen in het Grote Projectenboek dat we doorbladeren, had Stefan een logistieke functie in Roermond. Daar was hij geruime tijd als leidinggevende in de logistiek (supplychainsolutions) actief. Ervaring waar hij nu op meerdere fronten nog altijd uit kan putten, zeker met het oog op de flexibiliteit die PUUR Design voor ogen houdt – een sleutelwoord bij het gesprek deze middag, zo blijkt. 


EDITORS' CHOICE