REVIEWKlipsch

Conclusie


Marnix Bosman | 03 augustus 2013 | Fotografie Fabrikant | Klipsch
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 03 mei 2013

Van hoornluidsprekers is bekend dat ze heel dynamisch zijn en dat is bij de KF-28 dus absoluut het geval. Een typerende hoorneigenschap is de bundeling van het geluid. De Tractrix hoorn specificeert een grote spreidingshoek en die blijkt in de praktijk te werken. De typische hoornbundeling is in de KF-28 niet echt een probleem.

Een andere typerende eigenschap van een hoorn is het soms nasale gedrag in het middengebied van de weergave. Die eigenschap hoorde je vroeger inderdaad vaak terug bij hoornluidsprekers. Bij de KF-28 is dit echter geen punt van orde.

Conclusie
Een hoornluidspreker als de KF-28 kan hard en dat is mede het gevolg van het hoge rendement van maar liefst 98dB. Door dat geweldig rendement speelt de KF-28 heel dynamisch en geeft hij je ook het gevoel dat je echt bij het concert zit. Houd je van live-muziek dan is deze luidspreker zeker de moeite waard om eens te proberen. Ben je meer een type van in de studio opgenomen muziek dan is de KF-28 nog steeds interessant. Hij kan je namelijk ook de indruk geven dat je erbij was in de studio. Dat is misschien wel minstens zo leuk.

HiFi.nl plus- en minpunten
+ Hoog rendement
+ Dynamische weergave

- Ietwat saaie vormgeving

Adviesprijs: € 399,- per stuk

Aanvullende informatie:

Importeur: Mika Distribution (NL) en Audioscape (BE)
En kijk hier voor een overzicht van de dealers.

Kijk ook eens op onze Luidspreker Special

MERK

EDITORS' CHOICE