ARTIKEL

Guru Audio Benelux en MP Audio

Rene Smit | 23 oktober 2009 | Fotografie Jiri Büller

Guru Audio Benelux

Door naar Guru Audio Benelux, van dit merk heb ik al diverse lovende recensies gelezen en dat maakt nieuwsgierig. In een kleine ruimte staan de Guru QM10 speakers te spelen. Deze afwijkend vormgegeven monitor speaker, ze zijn breder dan hoog, staat tegen de achterwand van de ruimte en wordt aangestuurd door een Naim set. Het gepresenteerde geluid is vol zonder drukkend te zijn, navraag leert dat we uitsluitend naar de speakers luisteren en er geen subwoofer in het spel is. Het ontwerp van de speakers is zo dat door de plaatsing tegen de achterwand er juist voldoende laag wordt weergegeven om een grotere speaker te suggereren. Het hoog is fraai in balans met de laagweergave zonder enige vorm van scherpte.

 
(Foto © 2009 Jiri Büller)

Wat vooral opvalt is het gemak waarmee echt muziek  gemaakt wordt. Met een setprijs van 2100,- euro zijn deze speakers zonder meer aantrekkelijk geprijsd en ook nog eens een visuele aanwinst in uw luisterruimte zonder de aandacht op te eisen. Eind 2009 wordt de Guru Bass module verwacht waarmee u, indien gewenst, de laagweergave naar een hoger (lees dieper) plan kunt tillen. Een product waarmee ik in de nabije toekomst graag nader kennis maak in mijn eigen luisterruimte.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

MP Audio

MP Audio heeft een hele rij luidsprekers naast elkaar opgesteld met van binnen naar buiten een mini monitor tot een flinke vloerstaander. Alle speakers zijn uitgevoerd in dezelfde fineer en maakt dat het er zeer strak uitziet. Op het moment dat ik de ruimte bezoek speelt de één na kleinste speaker gecombineerd met Pathos versterker en een Linn LP12 draaitafel. Het geluid is netjes maar het is duidelijk te horen dat de veelheid aan speakers niet het maximale aan prestaties van  het spelende paar luidsprekers laat horen.


EDITORS' CHOICE