ARTIKEL

E-Audio Benelux, Beta Audio en Studio Noot

Rene Smit | 23 oktober 2009 | Fotografie Jiri Büller

E-Audio Benelux

Snel door naar de volgende ruimte waar E Audio Benelux producten laat zien van het welbekende luidsprekermerk PMC en elektronica van Perreaux. Prominent aanwezig is de PMC IB2i luidspreker die door het tijdschrift Hifi Choice verkozen is tot beste speaker boven 1000,- euro per stuk. Verder veel speakers uit zowel de huiskamer als Pro serie van PMC die bijzonder actief is op beide markten. Hoewel er niet echt gedemonstreerd wordt met de producten staat er toch een paar setjes speelklaar opgesteld en wordt er wat muziek gedraaid.

[vad2009_EAudio]

Bij McIntosch Nordic wordt wel uitgebreid muziek gedraaid. Als weergevers wordt een set Volent Paragon VL-2 monitor luidsprekers ingezet. Een voor monitor begrippen forse speaker met een Twin Ribbon tweeter en titanium woofer. De speakers worden geproduceerd in Hong Kong en verwisselen voor 4425,- euro per paar van eigenaar. Gezien de afwerking en gebruikte techniek een realistisch bedrag. De demo in combinatie met kabels van Kubala-Sosna en BAT elektronica laat horen dat het met de geluidskwaliteit ook wel goed zit. Een live opname van Harry Belafonte laat een heerlijk spetterend en open geluid horen met een fraai gecontroleerde laagweergave. Nieuw is ook de BAT VK32Se voortrap, voor BAT begrippen relatief betaalbaar met een prijskaartje van circa 8000,- euro.
 
Studio Noot

Studio Noot is een voor mij onbekende naam maar weet me meer dan aangenaam te verrassen. De ruimte waarin gespeeld wordt is licht akoestisch aangepast zonder in extremen te vervallen. Er wordt gespeeld met een versterker set van het Nederlandse merk Aitos in combinatie met Clio acoustic Muze 7a luidsprekers. In eerste instantie sta ik uiterst rechts in de ruimte en wordt muziek ten gehore gebracht van een saxofonist die speelt in een kerk of kapel. Ondanks mijn bijzonder ongunstige positie in de ruimte is er sprake van een compleet stereobeeld inclusief een grandioze reproductie van de opname ruimte. Het geluid is uiterst schoon en ontzettend transparant.


(Foto: Studio Noot)

Wanneer er na een tijdje mensen plaats maken heb ik de kans ook even te gaan zitten en wordt getrakteerd op een nog mooier beeld waarbij echt alles op zijn plaats valt. Ik ben geen echte liefhebber van klassieke muziek maar met deze set heb zelfs ik moeite om me los te rukken van de muziek. De set kent een fors prijskaartje, ik schat minimaal 40.000,- euro, maar speelt werkelijk ontzettend mooi. Ik heb duurdere sets gehoord die zeker minder presteren! Jammer genoeg moeten er nog meer importeurs bezocht worden en kan in niet de hele middag blijven luisteren.


EDITORS' CHOICE