ARTIKEL

Audio Note zet door

René van Es | 19 februari 2009 | Fotografie René van Es

Nico kwam graag bij de inmiddels helaas gesloten winkel Renaissance Audio. Kees was iemand die kennis van audio, en service aan klanten schreef met hoofdletters. Een waanzinnige winkel noemt Nico het. Op een gegeven moment stonden er bij Kees Audio Note E/SP luidsprekers. Nico vond ze afschuwelijk. “Ik wilde mijn aardappels nog niet bewaren in die kisten”. Met de tijd groeit echter het besef dat het heel bijzondere luidsprekers zijn. De muziekkwaliteit is zo hoog, dat uitzicht het verliest en de E/SP speakers in huis komen. Verdere upgrades realiseerde Nico door de Soro te vervangen door een Meishu. Later gevolgd door P4 monoblokken, waar een voorversterker bij nodig was. Het werd een passieve QED, met alleen volumeregelaar en bronkeuze. Ooit aangevuld door een Audio Synthesis d/a converter.

Audio Note Nico

Die Audio Synthesis is het voorlopige einde van een digitale reis die voerde lang Technics, Sony, Teac VRDS 10 en 20 tot aan een CEC TL-2X, die mooi combineerde met de dac. Verdere ontwikkelingen betroffen alleen nog maar Audio Note producten. De Audio Synthesis maakte plaats voor een DAC 3.1x Balanced, de QED voor een M3 voorversterker. Zelfs de E/SP ruilde Nico in voor een paartje E/SPe in Bösendorfer fineer afwerking. Nico dacht klaar te zijn met zijn set en genoot van muziek, tot Kees Ooms aankondigde te stoppen met de winkel en een paar Audio Note Ankoru eindversterkers aanbood.

Opnieuw kon Nico de verleiding niet weerstaan en verkocht de P4 eindversterkers aan zijn vriend Theo, die thuis altijd weer even bij moet komen na een avondje Ankoru’s. Om het helemaal af te maken ruilde de CEC TL-2X met een TL-0X van plaats. Over stroomvoorziening is gefilosofeerd. Filters en kabels maakten volgens Nico de set wel anders, nooit beter. Behalve de luidsprekerkabels en interlinks die natuurlijk van Audio Note zijn. Maar geen speciale voetjes of rare accessoires.


EDITORS' CHOICE