(Gesponsord artikel)HI-VISITDigitHome

Verlichting

Ook hierboven valt me op hoe ontzettend fraai de licht-architectuur is. Het design van de lampen en armaturen is eveneens van een zeer hoog niveau.

"Ja, dat is goed opgemerkt," zegt mijn gastheer als ik daar een opmerking over maak. "Ik werk namelijk samen met Technical Architectural Lighting, een designbureau voor licht en verlichting. Zij hebben mijn lichtplan ontworpen en tonen hier hun nieuwste ontwikkelingen, ik faciliteer als het ware een soort van toonzaal voor hun producten in ruil voor de inrichting. Daar hebben we beiden profijt van, want zij zochten een plek in deze regio waar ze naar hartelust hun ideeën konden uitvoeren, en ik wilde een sfeervolle verlichting. Ik doe trouwens hetzelfde met de in-home- en tuinvuurplaatsen van Ecosmart Fire, designelementen met vuur (op basis van brandgel, niet op gas - red.). De sfeer waarin je naar muziek luistert of naar een film kijkt is namelijk minstens zo belangrijk als de installatie, en deze spullen zijn allemaal van topklasse, dus ik bereik er eigenlijk dezelfde doelgroep mee."

Tijdens een tweede kop koffie vertelt Philippe het een en ander over zichzelf en over zijn visie. "Ik ben van huis uit fotograaf, en dus van nature erg op beeld gericht. Tweeëntwintig jaar geleden begon mijn fascinatie voor hifi video met de komst van de laserdisc, maar de meeste winkels zagen toen het potentieel nog niet. In de jaren '90 waren het zo vooral de eerste goed bruikbare projectoren voor thuis die de high-end AV-markt bepaalden. Hoewel ik een groot muziekliefhebber ben, richtte ik me aanvankelijk toch minder op de hifi. Die is veel moelijker te verkopen, omdat geluid veel complexer is en meer met emotie te maken heeft. Beeld is, als het maar scherp en redelijk kleurecht is, al snel goed, en dus aanzienlijk gemakkelijker te verkopen."

"Daar kon ik in mijn winkel in Visé uitstekend mee vooruit, surround heeft sinds de jaren ‘90 echt een enorme vlucht genomen. In mijn vorige winkel verkocht ik in een week soms wel veertig surroundsets met televisie, maar gaandeweg kroop het bloed waar het niet gaan kon en begon ik me toch steeds meer op hifi en muziek te richten. Oude liefde roest niet, maar daardoor liep ik in mijn vorige winkel tegen grenzen aan. Te weinig ruimte, te weinig rust in de omgeving, parkeerstress... Mensen kwamen vaak niet ontspannen binnen, en dat is nu juist een belangrijke voorwaarde om een goede keus te maken."

"Mijn keuze om twee jaar geleden naar deze locatie te verhuizen heeft daar alles mee te maken. We zitten hier op nauwelijks 400 meter van de afrit van de snelweg en vanaf daar hoef je alleen maar rechtdoor. We zijn dus eenvoudig te vinden. Er is een enorm gratis parkeerterrein rondom de winkel, en hoewel de doorgaande weg dichtbij is, hebben we hier alleen langzaam rijdend bestemmingsverkeer voor de deur. Dat geeft veel rust, niet alleen bij onze klanten maar ook bij ons. En dat geeft me de mogelijkheid om door te pakken op het gebied van hifi."

MERK

EDITORS' CHOICE