(Gesponsord artikel)HI-VISITDigitHome

Koffietafel

Om de gasten in een ontspannen sfeer te kunnen ontvangen is er een grote toonbank die meteen dienst doet als koffietafel. Hier vindt dan ook de eerste inventarisatie van de wensen van de klant plaats. "Daar heb ik bewust voor gekozen," zegt Philippe. "Ik wilde rust creëren in de rest van de winkel, en dat heb ik gedaan door de ruimtes hierachter visueel te isoleren van de ingang en het buitengebeuren dat van daaruit zichtbaar is. Als je naar muziek aan het luisteren bent, wil je dat in alle rust doen, zonder afleiding."

Hij neemt ons mee naar de eerste afgescheiden ruimte achter de ontvang, waar in een perfect uitgelichte ambiance de kleinere televisies worden getoond. Naast deze ruimte is op de begane grond nog een fraai ingerichte kamer waar hifi uit de wat lagere prijsklasse staat. Ook hier valt weer op hoe sfeervol de ruimte is en hoeveel dat bijdraagt aan de aangename sfeer die je er als klant ongetwijfeld zult voelen.

Daar weer naast is de high-end luisterruimte waar de top-apparatuur en -luidsprekers in alle rust kunnen worden beluisterd. Hierover heeft Philippe een duidelijke mening: "Mensen die van plan zijn om een heleboel geld uit te geven aan een nieuwe muziekinstallatie moeten in de gelegenheid worden gesteld om hun keuzes weloverwogen te maken. Dat lukt niet in een rommelige en onrustige omgeving waar ze voortdurend afgeleid worden of het gevoel hebben dat ze in de weg zitten. Ik werk daarom bij voorkeur op afspraak en ruim zoveel tijd in als nodig is. Al zitten ze hier een hele dag...".

Als we even later via een trap naar boven gaan komen we op een ruime entresol waar grotere televisies in een luxueuze huiskamersetting worden tentoongesteld en gedemonstreerd. Hoewel de ruimte aan twee zijden helemaal open is, zorgt een halfhoge muur rondom niet alleen voor de veiligheid maar ook voor de nodige privacy, terwijl er toch een gevoel van lucht en openheid blijft bestaan.

Vanuit deze ruimte - waar het goed toeven is in de diepe en uiterst comfortabele stoelen en banken - kun je via een overloopje met streaming- en home-automation oplossingen nog naar een ruime high-end surroundruimte, waar een compleet met Bowers & Wilkins 800-serie ingerichte thuisbioscoop staat opgesteld.

MERK

EDITORS' CHOICE