(Gesponsord artikel)HI-VISITDigitHome

Hi-Visit DigitHome in Barchon België

Een week voor deze Hi-Visit was ik nog in de sierlijke oude binnenstad van Gent, die er bij een aangename temperatuur en een stralend zonnetje uitnodigend bij lag.

Vandaag rijd ik in de regen naar een randgemeente van Luik die er een stuk gewoner uit ziet. Maar het blijft België, en daarvan is inmiddels bekend dat ik me er prima thuis voel. Ik bezoek ditmaal de winkel van Philippe Stevens, DigitHome. Voorheen gevestigd in Visé, maar sinds een jaar of twee te vinden in een grote shopping-mall aan de rand van de Waalse stad Barchon.

De Gordiaanse Knoop noem ik het, oftewel het enorme verkeersplein vlak voor Luik met tientallen volstrekt onoverzichtelijke op- en afritten. Ik ben er op weg naar het vakantiehuis van kennissen in Malmedy vaak genoeg overheen gereden, maar ik zweet nog steeds peentjes als de plaatselijke weggebruikers mij links en rechts in de miezerige regen voorbij suizen.

Als deze horde genomen is blijkt het vinden van de shopping-mall waar DigitHome gevestigd is een peulenschil te zijn. Shopping-mall is trouwens misschien niet de beste omschrijving, het is meer een soort cluster van winkels die zich specialiseren in alle aspecten van woongenot, van een luxe interieurarchitect tot een doe-het-zelf markt met tuincentrum. De zeer eenvoudige bereikbaarheid en de ruime, gratis parkeerplaats rondom doen bij mij al een vermoeden rijzen waarom voor deze locatie gekozen is.

De fotograaf en ik worden ontvangen door Bruno Antoine, de Belgische vertegenwoordiger van Bowers & Wilkins, die ons voorstelt aan DigitHome-eigenaar Philippe Stevens. Kort na ons arriveert ook Erwin van der Putten, de Algemeen Directeur van Bowers & Wilkins in de Benelux, die zich af en toe als vertaler opwerpt omdat onze Waalse gastheer weliswaar prima Engels spreekt, maar zich af en toe uitvoerig verontschuldigt als hij noodgedwongen een Franse uitdrukking moet gebruiken. Ik heb die schone taal op de middelbare school te snel laten vallen, wat ik al jaren betreur, maar met enige goede wil en een tolk bereik je heel wat en al snel ontstaat een geanimeerd gesprek over muziek, passie en kwaliteit.

Eerst maar eens een indruk van de winkel. Want er blijkt een flink aantal verrassingen schuil te gaan achter de relatief bescheiden gevel. De ruimte waarin je binnenkomt is hoog, maar relatief klein van oppervlak, en er staat een fraai uitgestalde selectie van hoogwaardige kleine hifi, zoals tafelradio's van Tivoli en de New Media producten van Bowers & Wilkins.

MERK

EDITORS' CHOICE