ARTIKEL

Marantz tot WBT

Gastauteur | 26 september 2007 | Fotografie Gastauteur

Marantz
Demoruimte 115

Veel nieuws bij Marantz De CD6002 CD-speler met HDAM en de bijbehorende versterker de PM6002. De voor- en eindversterker SC11S1 en SM11S1 met technologie uit de reference serie. Er wordt ook de nieuwe SA11S2 getoond met een aluminium loopwerk. De True HD DLP projector met een resolutie van 1920x1080 pixels, contrast verhouding van 10.000:1 en een lichtopbrengst van 1.000 ANSI lumen maakt zijn opwachting.

McIntosh Nordic
Demoruimte 44

De Kubala-Sosna kabels zijn een primeur voor Nederland. Sluit ze aan en vergeet het systeem. Alleen de muziek telt. Meer contour, dimensie, diepte, dynamiek en ambiance. Ga het mee maken in kamer 44.

Mitsubishi
Demoruimte 114

Projectoren van Mitsubishi en dan wel speciaal het topmodel de nieuwe HC6000 met een resolutie van 1920x1080 pixels en een contrast van 13.000:1. Tevens bezit de projector H/V lens shift en produceert slecht 19dB ventilatorruis.

Monitor Audio Nederland
Demoruimte 19 & 20

Veel leuke merken mij Monitor. De Platinum serie van Monitor Audio en Roksan, Leema Acoustic met de Tucana versterker, Target meubels en stands, IsoTek netfilters en Taralabs kabels. Vita Audio met DAB tuners. Dat alles vraagt om twee ruimtes.

PV Trade/Heymans
Demoruimte 32

Focal is er met de Elektra-S serie in nieuwe kleuren. Ook is er Special Edition van de Chorus 816V. Thorens verrast de liefhebbers met een oude bekende: de TD160. Sugden is er met de nieuwe Master Class serie.
 
Scanspeak
Limburg foyer

ScanSpeak luidsprekers ziet uit naar uw komst in de Limburg foyer. Zij tonen daar het topmodel: (hoe kan het anders met zo’n koninklijke naam) de ScanSpeak Maxima. De Maxima is een uit twee delen opgebouwde luidspreker en is voorzien van een regelbare eindversterker voor het laag waardoor een aanpassing mogelijk is voor de luisterruimte. Nieuw is de Reference Monitor SE een full range compacte luidspreker. De in Nederland ontworpen versterkers van Audijn zorgen voor de aansturing.

Sonore
Demoruimte 18

Realistische weergave bij Sonore Soundsystems. De Line Array luidspreker bezit 12 mid-laag units en 12 ribbon tweeters voor een optimale afstraling. Tijdens de VAD show is er de presentatie.

Sonos
Demoruimte 35

Sonos is bekend om het draadloze multiroom muzieksysteem. Deze zomer is de “130” geïntroduceerd waarmee direct twee kamers van muziek voorzien kunnen worden. Sonos voegt regelmatig nieuw gratis software toe aan zijn producten. Op de VAD show worden alle Sonos producten gedemonstreerd en uitgelegd.

Sound E-motions
Demoruimte 31

De mensen van Sound Emotions presenteren in vol ornaat de High-End producten van MBL. Men gaat demonstreren met de Reference Lijn (radiaalstraler/versterker). Ook de andere producten van MBL staan in de spotlights. Verder vindt u VOVOX kabels, rechtstreeks uit de ProAudio wereld beschikbaar gekomen voor de Hifi/HomeCinema.

STS Digital
Meierij foyer

Dit jaar wordt op de VAD show de 10e editie van het high-end audiophile SACD uitgebracht. Vooral in het Verre Oosten zijn deze producten zeer gekend. Wereldwijd zijn er van de voorgaande series ruim 75000 exemplaren verkocht.

Viertron
Baroniezaal

Viertron is dit jaar weer aanwezig in de grote Baroniezaal. Het High-End huis Meridian komt met een aantal interessante producten. De G95 is een veelzijdig alles in één hifi apparaat. De basis vormt een 5 kanaals 100 watt versterker, een ingebouwde CD/DVD-speler en een FM/DAB tuner. De opmerkelijke F80 is een (draagbare) high end audio installatie, verkrijgbaar in verschillende Ferrari kleuren. Meridian heeft bijzondere hifi inbouwluidsprekers in haar programma. De nieuwe G41 is een control unit met actieve filtering om het beste uit inbouw speakers te halen. Het eveneens Engelse Cyrus toont de AV master 8. Dit is een surround decoder met ingebouwd 3-kanaals versterker om een Cyrus stereo set op te waarderen tot een hifi home theater set. Het vertrouwde Musical Fidelity demonstreert de 550K supercharger. Musical Fidelity claimt met dit veel besproken apparaat dat elke versterker waarop de 550K wordt aangesloten een spectaculaire verbetering ondergaat in sound stage en dynamiek. Live experience! Op de VAD show kunt u het zelf meemaken. Castle het welluidende Engelse luidsprekermerk maakt op de VAD show de Europese herstart! Het merk is bekend om de afwerking in vele houtsoorten van de kasten. Supra de Zweedse kabelfabrikant vertoont een film over kabelfabricage.

WBT
Utrecht foyer

Nextgen, nieuwe stekker generatie van WBT, staat in het middelpunt. Gerenommeerde kabelfabrikanten passen WBT toe in hun productieproces. Bekijk zelf de nieuwe WBT-0102 en WBT-0152. Het Nutters Audioteam is present met Kimber Kable en veel CD’s. Als primeur brengt First Impression Music een nieuw CD formaat uit waarvan de eerste titels leverbaar zullen zijn.


EDITORS' CHOICE