ARTIKEL

VAD nieuws 2007

Gastauteur | 26 september 2007 | Fotografie Gastauteur

Dit artikel is ook verschenen in HVT #10 2007

De show van de Verenigde Audio Distributeurs in NH hotel de Koningshof in Veldhoven.

Hoe groei je in 12 jaar uit tot één van Europa’s meest gewaardeerde audioshows?

De VAD show is een speciale show waar alleen het beste op het gebied van beeld en geluid wordt gedemonstreerd. Aan het begin van seizoen 2007/2008 is deze show de plek bij uitstek om de fabrikant en importeur achter uw favoriete product te ontmoeten en plannen te smeden voor de wintermaanden. De Koningshof in Veldhoven is een complex dat zijn gelijke niet kent: 52 zalen met klimaat beheersing en een goede akoestiek.

En beste lezer, nu we toch als audiovrienden onder elkaar zijn, wordt het tijd om open kaart te spelen. En dat betreft het sociale aspect van aspect van de VAD show. Op een relaxte manier met andere liefhebbers van het goede geluid en beeld ervaringen uitwisselen, samen naar muziek luisteren, nieuwe ideeën opdoen. Eigenlijk is een dag te kort… Dit jaar zult u veel nieuwe producten en nieuwe namen tegenkomen. Hifi is springlevend!

We maken in rondgang door de luisterruimtes in alfabetische volgorde.

Accentus Audio
Demoruimte 33

Sonneteer versterkers zijn te horen bij Accentus. Er is ook een draadloos audiosysteem van Bardaudio terwijl de monitor luidsprekers van Penaudio de zaak afmaken.

AND Benelux BV
Demoruimte 110 & 113

Nieuwe AV-receivers, voor- en eindversterkers en een alles-speler die geen moeite heeft met CD, DVD-Audio en SACD zijn de belangrijkste noviteiten van NAD. Zeker het beluisteren waard zijn de DALI luidsprekers. Alle producten van NAD en DALI staan demonstratieklaar opgesteld.

AV tunes
Demoruimte 119

Beroemde namen bij AV tunes: weergevers van Ruark en Heil AMT. Ruimte 119 niet vergeten op uw bezoeklijst!

Axdim
Demoruimte 14

De HiFi-norm wordt door FriMe actieve luidsprekers herschreven vindt Axdim. De voordelen zijn hoorbaar in natuurlijke muziekdetails, spraakverstaanbaarheid en absoluut muziek vermogen. Ook nog minder energiegebruik en minder (milieu)-lawaaioverlast. Ga het beoordelen in ruimte 14

B&W Group Nederland
Demoruimte  Flevoland Foyer & Tuinzaal 

Noviteiten van Bowers & Wilkins:
- Signature diamond – 40th anniversary limited edition High End speaker system - € 8000 per stuk
- Zeppelin – Apple iPod ® High End speaker system - € 600
- 600 series – betaalbare 800 series technologie – vanaf € 225 per stuk

ROTEL
- RSX 1058 – Home Theater receiver, 1080i scaling, 4 zone’s - €2000
- RDV 1062 – DVD- A/ CD speler HDMI, 1080i - €1000
- RT 1082 – DAB, AM/FM tuner, 2 RF inputs, RS 232 - €750
- RX 1052 – 2 x 100W receiver, 4 zone’s incl. Y/C video, keypad optie - €1200
- RCC 1055 – 5 CD wisselaar, HDCD, MP3, RS 232 - €750
- RVE 1060 – video scaler, switcher, omzetter, HDMI, RS 232 - €1200

Classé Audio
- CDP 502 – referentie DVD/ CD speler, HDMI, 1080P, RS 232 - €9450
 
BMB
Demoruimte 21

In kamer 21 worden de flatpanel luidsprekers van Amina getoond alsmede NUVO multiroom technologie.

Boston
Demoruimte 117

De noviteit van Boston Acoustics is de TVee, een soundbar voor aansluiting op je TV met een o.a. een draadloze subwoofer. Muziek voor buiten? Boston heeft de Sound Wave een weerbestendig tweeweg systeem voor binnen en buiten. De nieuwe speaker lijn van Boston heeft verwisselbare fronten die in alle kleuren zijn te bestellen.

BSA
Demoruimte 11

Bij een BSA een speciale subwoofer als aanvulling op iedere BSA luidspreker: de PS1 geeft 24Hz op -3dB weer! Synergistic Research kabels komen naar de Benelux. Deze kabels met actieve afscherming worden bij BSA gedemonstreerd.

Crafty
Demoruimte 112

Fraai vormgegeven van Firestone Audio en Yarland betaalbare buizenversterkers uit China. Bij Crafty kunt u naar Beluga full range hoornluidsprekers luisteren.

Daluso
Demoruimte 16

Dit jaar staan de Dutch Statement luidsprekers met keramische drivers in de schijnwerpers bij Daluso. In lopende demonstraties samen met de CD77 en AM77 van AMR en audiokabels van Harmonix.

Dimex
Demoruimte 111

De noviteiten van Dimex zijn dit jaar de Cambridge Audio TT50 platenspeler. Van InFocus wordt de IN82 projector getoond. Pure Power zorgt via filtering voor schone netspanning aan uw audioapparatuur en dat hoor je.

Dynaudio
Demoruimte 23 en 24

Met jeugdig elan viert Dynaudio haar 30 jarig jubileum. De traktatie bestaat uit de Sapphire luidspreker die zijn opwachting maakt in kamer 24. In kamer 23 is de complete lijn van Dynaudio te bewonderen. Voor het eerst zal daar ook de automotieve divisie van Dynaudio te zien en te horen zijn.

E-audio
Demoruimte 41

Twee klinkende merken PMC luidsprekers en Perraux versterkers
Een nieuwe IB2S actieve luidspreker en de Silhouette serie van Perraux.

Epson
Demoruimte 10

Epson geeft 36 maanden garantie op projector en lamp bij home cinema projectoren. De nieuwe EMP-TW2000 is het laatste nieuws voor de fijnproevers. Een contrast ratio van 50.000:1 en een lichtopbrengst van 1600 Ansi Lumen. De stekker in het stopcontact en genieten, dat kan met de EMP-TWD10. Het is een portable home entertainment projectie systeem met een ingebouwde DVD speler en 4 ingebouwde surround luidsprekers.

Eurogram
Demoruimte 116

Naast de spectaculaire luidsprekers van Von Schweikert Audio toont Eurogram EERA met muziekspelers van Didier de Luca. Machines met Gyropoint modificatie. Bijzonder zijn ook de Cyberlight kabels van Harmonic Technology. Deze kabels worden geleverd met een accu pack.


EDITORS' CHOICE