NIEUWS

Thuisnetwerken


Redactie HiFi.nl | 10 juli 2012

Niet netwerken thuis, met borrels, visitekaartjes en plichtmatige bevraging van de anders specialiteiten terwijl je het liefst die van jezelf aan de dag legt, maar thuisnetwerken: de integratie van AV en/of andere elektronica in huis middels automatiseringssystemen zoals Control4. Ook in de hifi is er een rol voor thuisnetwerken: denk ook aan mediaservers voor het gebruik van streaming, internetradio, en de wireless applicaties van bijvoorbeeld SonosDynaudio Xeo of de Audio Pro LV-serie.

Gebruikersgemak
Home Control, één van onze Special Pages, is er eveneens op gericht om gebruikersgemak en integratie van AV en elektronica thuis uit te lichten. Het verbeteren van gebruikersgemak in de breedste zin van het woord, in onze schijnbaar onafwendbare ‘evolutie’ richting een toekomstbeeld waarin we nog het meeste weghebben van de mensheid zoals afgebeeld in WALL-E, is een trend die al een aantal jaar meedraait op de IFA en ook nu in de belangstelling zal staan. Denk aan het bedienen van AV, wasmachines, gordijnen, verlichting en [vul in] met je smartphone of tablet, televisies die reageren op stemgeluid en handbewegingen, en een verwarming die weet wanneer je op vakantie bent. 

Home integratie bij Remkes beeld & geluid ((c) PHOTO40)

Comfort, lifestyle, gezondheid en efficiency
Ook gerelateerd aan Home Control en gebruikersgemak: comfort, lifestyle, gezondheid en efficiency. Ondanks bovenstaande opmerking over WALL-E is er in het overkoepelende theme home control ook aandacht voor lifestyle en gezondheid; inductiekookplaten, slimme stomers, blenders & shakers voor alles vitaminegerelateerd, en keukenoplossingen die er vooral op gericht zijn de voedingswaarde van je maaltijd te bewaken. Maar denk ook aan energiezuinige koelkasten en ander ergonomisch witgoed, luchtzuiverende filters, en uiteenlopende ‘toekomstapparatuur’ zoals zelfdenkende wasmachines die rekening houden met efficient inzetten van energie, volledig geautomatiseerde koffiezetapparaten en robotstofzuigers. IFA 2012 moet de deur naar de toekomst weer een stukje verder open gaan zetten. 

Kijk ook hoe je zelf met korting naar IFA 2012 kunt gaan

En lees hier het sfeerverslag van IFA 2011

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »