ARTIKELSonos

Sonos SUB demonstratie

Een aantal weken terug werd de Sonos SUB aangekondigd, de nieuwste aanwinst in de Sonos familie, die de draadloze muzieksystemen van het merk naar een hoger plan moet tillen.

Kort na de introductie werd er direct een aantal presentaties georganiseerd, onder meer bij RAF in Amsterdam en Wifimedia in Arnhem. In de aanloop naar de definitieve lancering op 19 juni zullen er nog velen volgen, inclusief de kick-off party bij iEar’ op die dinsdag. Want met een verkoopprijs die bijna tweemaal zo hoog is als de kosten van het gemiddelde Sonos systeem – de SUB gaat €699,- euro kosten – zijn demonstraties precies het middel om aan te tonen waarom dat prijskaartje verantwoord is. HiFi.nl werd alvast bij Sonos Europe in Hilversum uitgenodigd voor tekst en uitleg, en uiteraard voor een eerste indruk.

Het Europese hoofdkwartier van Sonos is gevestigd in onze mediahoofdstad, en heeft daar nog niet zo lang geleden het oude NCRV-gebouw betrokken. Zowel aan de buitenkant, met de markante oude zendtoren in het midden van het pand, als aan de binnenkant (ruimten met akoestische oplossingen, bijvoorbeeld), zijn de sporen er nog van terug te vinden. Maar uiteraard bevat het kantoor ook diverse moderne faciliteiten, zoals het iCafé, een ontmoetingsplaats voor tussen de vergaderingen door, en de Sonos muur die je bij binnenkomst aantreft, zodra je de grote PLAY:5 bij de ingang gepasseerd bent. Rechts onderin het rijtje uitgestalde systemen vind je een plekje dat alvast voor de nieuwe subwoofer gereserveerd is.

Bij de ontwikkeling van die SUB hield het team van Sonos drie hoofdmoten in gedachten, vertelt Mark Vellinga (Country Manager Benelux): design, sound en simplicity. Wat resulteerde in de slogan waar de subwoofer mee geïntroduceerd werd: ‘Adembenemend geluid. Oogstrelend design. Eenvoudig te installeren.’ Aansluitend op die andere line van het merk: ‘van wifi naar hifi’. Sonos liet immers eerder al weten dat de focus dankzij kwalitatieve verbeteringen en de uitbreiding van het aanbod ook op de muzikale weergave is komen te liggen, niet enkel op de mogelijkheid om muziek af te spelen, al dan niet in meerdere ruimten.


EDITORS' CHOICE