REVIEWRevo

Setup en gebruik

Max Delissen | 15 april 2012 | Fotografie Fabrikant | Revo

Wanneer de K2 voor het eerst wordt aangezet, presenteert hij een lijst van beschikbare draadloze netwerken, maar je kunt hem natuurlijk ook via ethernet met het wereldwijde web verbinden. De draadloze setup was snel voor elkaar en het is nu eens géén crime om via de afstandsbediening het wachtwoord in te voeren. Het blijft weliswaar nog steeds links, rechts, boven en onder klikken en per teken bevestigen met Select, maar alle letters, cijfers en leestekens worden in het display afgebeeld, dus verdwalen in de lijst is er niet meer bij.

De Music Player in de K2 heeft een DLNA/UPnP-compatible speler nodig die je op de computer hebt geïnstalleerd waarop je muziekbestanden staan. Voor Windows raadt Revo de standaard Media Player aan, Mac gebruikers moeten een aparte (gratis) player downloaden, zoals EyeConnect van Elgato. Wie een NAS gebruikt voor de opslag van audiobestanden heeft daar vaak al een UPnP player op geïnstalleerd staan, en in mijn geval kon ik zelfs kiezen uit de eigen speler van Synology, of die uit de Logitech Media Server software die er ook op staat. Binnen een paar minuten was ik in elk geval naar muziek aan het luisteren.

Voor de bezitters van een iDevice als een iPhone, iPod Touch of iPad is ook een mooi vormgegeven en prima werkende gratis App beschikbaar waarmee alle functies van de K2 op afstand kunnen worden bediend.

Hoe klinkt dat?
De K2 verrast met een lekker neutraal en vol geluid dat door de zijwaartse positionering van de luidsprekers ook nog eens buitengewoon ruimtelijk klinkt. Echt stereo is het niet (tenzij je hem in een hoek kunt plaatsen en de muren gebruikt om het geluid te reflecteren), maar het klinkt echt los en tastbaar. Heel erg hard kan hij niet, maar er is voldoende power om zelfs een kleine huiskamer van geluid te voorzien. Op een studentenkamer of kantoor (keuken/slaapkamer/hobbykamer...doorhalen wat niet van toepassing is) zal hij nog beter uit de verf komen.

Het geluid is gedetailleerd, stemmen zijn goed verstaanbaar, en de weergave van de lage tonen laat zich vrij nauwkeurig tunen door de het torentje ten opzichte van de achterwand naar achteren en naar voren te verschuiven. Er is trouwens ook een uitstekende digitale equaliser in het menu te vinden. Ik heb diverse soorten muziek beluisterd, en ik geloof niet dat de Revo K2 geen duidelijke voorkeur heeft. Alles wat ik draaide werd geloofwaardig weergegeven. Hoewel een 24bit/44.1 kHz muziekbestand moeiteloos werd afgespeeld heb ik niet gecontroleerd of de K2 ook hogere sample-rates lust, omdat ik dat ondanks de goede geluidskwaliteit niet erg relevant acht bij een compact all-in-1 apparaat als de K2.

Conclusie
Revo heeft met de K2 een duidelijke stap voorwaarts gezet ten opzichte van de eerder geteste AXiS tafelradio. De uitstekende functionaliteit is gebleven (tot en met de wekfunctie aan toe) en de bediening en de geluidskwaliteit zijn stukken beter geworden. De vormgeving is strak en heeft een moderne uitstraling en de constructie is solide.

Is dit Tower Audio System een volwaardig alternatief voor een geluidsinstallatie met losse componenten en luidsprekers? Nee, dat niet, maar in veel gevallen denk ik dat het wel een aanvaardbaar alternatief zou zijn. Op plaatsen waar überhaupt geen hifi-set kan worden neergezet kun je er zelfs heel veel muziekplezier aan beleven. Hij is met zijn 379 euro adviesprijs niet echt goedkoop, maar volgens mij zijn geld absoluut waard. Een uitstekende uitbreiding van het productaanbod van Revo dus, ik ben benieuwd waar ze over een jaar mee gaan komen...

Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook de eerdere recensie van de Revo AXIS Tafelradio


EDITORS' CHOICE