REVIEWRevo

Revo K2 Tower Audio System

Max Delissen | 15 april 2012 | Fotografie Fabrikant | Revo

Ruim een jaar geleden luisterde ik voor HiFi.nl naar de Revo AXiS tafelradio. Ik vond het een handzame alleskunner en in de conclusie roemde ik met name de zeer goede user-interface. Klankmatig was er niets op aan te merken, maar een hoogvlieger was het niet.

Daar brengt de hier besproken K2 duidelijk verandering in. Want niet alleen de bediening en functionaliteit zijn flink geëvolueerd, vooral de klank is spectaculair beter geworden. De eerste kennismaking met de K2 leverde trouwens een hilarisch moment van verbazing op, omdat ik op basis van de afbeeldingen die ik op internet had gezien op de een of andere manier een veel groter apparaat had verwacht. Hoe een mens zich kan vergissen bleek toen ik het slanke, 33 centimeter hoge torentje op de redactie van HiFi.nl voor het eerst onder ogen kreeg.

(Noot van de redactie: Je hebt dit artikel al een keer eerder kunnen lezen op HiFi.nl, maar we wilden het graag nog een keer onder de aandacht brengen van onze lezers. Veel leesplezier!)

Wat biedt de Revo K2?
Oké, hij is dus klein, maar geldt dat ook voor de prestaties? Op basis van wat je voor de prijs van 380 euro van zo’n apparaat mag verwachten, ging ik er thuis mee aan de slag. Om te beginnen vind ik dat de K2 er zeer goed uitziet. De behuizing is aluminiumkleurig omdat hij van aluminium gemaakt is. En hoewel hij niet erg zwaar is, voelt de K2 wel zeer solide aan.

Het monochrome witte OLED display zonder aanraakfunctie is helder en informatief, het dockje voor de iPod dat elektrisch naar buiten en weer naar binnen zoeft als je op een klein knopje onder op het rechter paneel drukt voelt ook goed aan. De rubberen strip op het front die er voor zorgt dat de iPod geen contact maakt het het aluminium geeft aan dat er goed over de praktijk is nagedacht. Wanneer je een veel grotere iPad op de dock wil zetten kan dat ook, Revo levert een zelfklevend rubberen stripje mee dat in dat geval onder het display moet worden aangebracht.

De bovenzijde met de bedieningsknoppen en de FM-antenne is bekleed met rubber. Dat voelt op zich goed aan, maar heeft als nadeel dat stof er een beetje aan blijft plakken zodat het al snel een beetje een smoezelige indruk maakt. Onder de motorkap beschikt de Revo K2 over een Audium klasse D versterker van 2x20 watt (begrensd, dus onvervormd), en vier ultraplatte BMR breedband luidsprekerunits die twee aan twee naar links respectievelijk rechts hun geluid afstralen. Revo heeft een eigen DSP ontwikkeld die er voor zorgt dat de luidsprekers ondanks hun bescheiden afmeting toch een vol geluid produceren. Een relatief grote ovalen baspoort aan de achterzijde ondersteunt de lage frequenties.

Verder aan boord: een DAB-module voor digitale radio-ontvangst (in Eindhoven, waar ik woon, bleek geen ontvangst mogelijk te zijn; kijk dus eerst goed op internet naar het beschikbare bereik van deze service als je er per se gebruik van wil maken!), een FM radio, een iPod dock, Internetradio (werkt als een zonnetje), Last FM (alleen toegankelijk als je een abonnement hebt) en een externe input voor 3,5 mm. mini-stereo connector. De enige functie die ik nog niet heb genoemd is de Music Player, oftewel de streamer.


EDITORS' CHOICE