NIEUWS

De 10 duurste en meest extravagante hoofdtelefoons ter wereld

5. V-Moda Crossfade M-100 ($ 40.000)

V-Moda is een Amerikaans merk dat normaal gesproken doorsnee hoofdtelefoons maakt, helemaal geschikt voor de gemiddelde consument. Maar neem je een speciale versie, dan ben je geen 250 euro kwijt, maar ruim 150 keer zoveel. De earcups worden dan 3D geprint uit zilver, goud of zelfs platinum. Materialen als roestvrijstaal en brons behoren ook tot de opties, maar als je dan toch veel geld gaat uitgeven… doe het dan gelijk goed!

4. Sennheiser Orpheus HE 1 ($ 55.000)

De Orpheus mag niet ontbreken in een lijst met luxueuze (en onbetaalbare) hoofdtelefoons. Sterker nog, tot de introductie van speciale modellen van Onkyo en Focal (nummer 3 en 2 in deze lijst) prijkte de Sennheiser bovenaan menig lijstje. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een eigen (buizen)versterker met Carrara-marmeren behuizing – hetzelfde soort marmer als Michaelangelo gebruikte voor zijn werken. Een indrukwekkend totaalplaatje.

3. Onkyo H900M ($ 85.000)

Nee, niet de doorsnee H900M – daarvoor betaal je slechts 300 euro. Maar als je op zoek bent naar iets anders dan de jaren zeventig-styling, dan moet je even contact opnemen met Onkyo. Op CES 2017 showden ze namelijk een versie met 20-karaat diamant, rode robijnen en opgepoetst roestvrijstaal. Is het je net wat te duur? Dan is wellicht de in-ear versie, de W800BT, iets voor je. Pas wel op dat je ze niet verliest in de trein.  

2. Focal Utopia Tournaire ($ 120.000)

Focal heeft voor deze recente versie van de Utopia zóveel moeite gedaan om hem een dure uitstraling te geven dat ze het woord ‘Tournaire’ ook hadden kunnen vervangen door ‘Ordinaire’. Met een overdosis aan 18-karaats goud en zes flinke diamanten valt de Focal in ieder geval op. De Tournaire is het resultaat van een samenwerking met de gelijknamige Franse juwelier. “De perfecte symbiose tussen een high-fidelity luidsprekerfabrikant en een juwelier, vermaard om zijn symbolische en a-typische juwelen.” Je moet er van houden.

1. Beats by Dr. Dre ($ 1.000.000)

Ironisch genoeg is de duurste hoofdtelefoon van deze lijst er een die de meeste audiofielen niet zullen waarderen. Deze één miljoen dollar kostende versie van de populaire Beats koptelefoon heeft zijn prijskaartje puur en alleen te danken aan de 114-karaat diamanten waarmee de earcups zijn ingelegd. Qua elektronica verschilt hij niet van de reguliere versies. En los van de twijfelachtige weergavekwaliteit hoef je het om de looks ook niet te doen… 

EDITORS' CHOICE