REVIEWMediamarkt

Panellid Erwin Heukels - Sony HT-XT3 & SRS-X77

Menno Bonnema | 09 oktober 2015 | Fotografie Beeldhouwers | Sony | Importeur: Sony Nederland

“Dit is een producttest in drie bedrijven geworden. Dat zit namelijk zo: in eerste instantie lukte het maar niet om de Sony HT-XT3 soundbar en de SRS-X77 bluetooth speaker tegelijkertijd (dezelfde) muziek te laten produceren. Deed de een het wel, liet de ander het afweten. Na hulp van de helpdesk van Sony lukt dat vervolgens wel. Dat wil zeggen: bijna, want het geluid uit beide systemen liep niet helemaal synchroon. Daardoor ontstond een ietwat galmend geluid. Als je met gescheiden geluidsruimtes werkt, is dat geen probleem. Maar bij ons thuis staan de apparaten in de woonkamer en in de keuken en die twee staan in open verbinding. Net toen ik de handdoek in de ring wilde gooien, bedacht ik dat het euvel weleens een communicatieprobleem tussen iOs en Android kon zijn. Ik heb vervolgens de Sony SongPal app geïnstalleerd op de Samsung tablet van onze dochters. En toen bleek het allemaal goed te werken. Binnen vijf minuten had ik alles aan de praat, alle apparaten toegevoegd en de muziek die op het device staat, gestart. De muziek speelt nu ook gewoon door als je de app wegklikt en iets anders gaat doen. Dat is ook een voordeel van Android OS.



Verder werken beide apparaten van Sony ook afzonderlijk prima. Als je de SRS-X77 opgeladen hebt en je neemt hem mee naar buiten, naar de slaap- of studeerkamer of garage, dan heb je overal een prima geluid om je muziekbestanden vanaf de iPhone af te spelen. In dat geval werkt het namelijk wel prima om via DS Audio van Synology of via de iOS Muziek app te muziek te streamen via Bluetooth of Airplay. De geluidskwaliteit is prima en kan de ruimte goed 'vullen'.



Ik heb nog niet uitgevonden of het ook mogelijk is de SRS-X77 via een equalizer bij te stellen, maar de standaard instelling is al prima. Een mooi helder geluid en ook de achtergrondgeluiden (die bij de goedkopere instap bluetooth boxen altijd wegvallen) en de lage tonen zijn nu goed hoorbaar. Op zichzelf is de SRS-X77 dus een prima apparaat, helemaal als je bedenkt dat het één van de weinige wireless speakers is die zowel beschikt over bluetooth en Airplay als een accu. De SRS-X77 zou ik dus op zichzelf beschouwd wel als vervanger van de low-end bluetooth portable speaker willen inzetten. De HT-XT3 heb ik nog niet echt getest met een goede bluray op 2.1 bioscoop kwaliteit, maar ik verwacht er eigenlijk niet voor over te stappen van mijn huidige Onkyo AV-receiver met mijn 5.1 setje Wharfedale EVO-8 Pacific speakers en Yamaha sub. Mijn voorkeur bij deze set zou in mijn situatie dan ook eerder naar een Sony AV-receiver met Multi-room feature gaan.”


EDITORS' CHOICE