REVIEWSony

Sony Multi Room Test 't Thuis

Hifi.nl beleefde onlangs een fraai event in samenwerking met Sony en Media Markt. We organiseerden namelijk de Media Markt Multi Room kennisquiz, waarbij deelnemers kans maakten op het nieuwe Multi Room-systeem van Sony. De winnaars van de kennisquiz mochten twee weken lang thuis met het Sony Multi Room-systeem aan de slag. Eén van de deelnemers mocht het Sony systeem als ‘echte winnaar’ thuis houden. Daarover volgende week meer in een videoverslag. Eerst de gebruikers-ervaringen van ons Test-het-thuis panel. 

Multi Room-systemen zijn populair. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een oplossing waarmee ze hun favoriete muziek in meerdere kamers kunnen streamen. Vaak gebeurt dat met een aantal nieuwe draadloze speakers, aangevuld met bijvoorbeeld een soundbar. Sony pak het iets anders aan. Ze vulden verschillende van hun klassieke producten, van receivers tot miniketens, aan met Multi Room en brachten deze opnieuw uit. Vrijwel allemaal ondersteunen ze ook nog eens hi-res audio.

Om al die toestellen in perfecte harmonie samen te laten werken, introduceerde Sony de SongPal-app, waarmee je je telefoon of tablet in een overkoepelende afstandsbediening verandert. De app herkent daarbij alle compatibele Sony-apparaten die je in huis hebt staan. De apparaten zijn met één sleepbeweging samen te voegen, om ze op die manier dezelfde muziek te laten spelen. Ook het configureren van je draadloze netwerk wordt door de app makkelijker gemaakt.

Dat klinkt allemaal prachtig op papier (dan wel computerscherm), maar hoe werkt dat nou in de praktijk? Een kolfje naar de hand van ons Test het Thuis-panel. EDITORS' CHOICE