NIEUWS

Snel, eenvoudig en blijvend!

Ivo van den Broek | 08 januari 2015

Het mooie aan het programma is dat je automatisch slechte opnamen (en ik kan u verzekeren die zitten erbij…) kunt optimaliseren, snijd delen van video’s op de juiste lengte of verwijder lelijke en ongepaste scènes. Naast dat je je eigen tekst en effecten kunt invoegen is nieuw in Versie 7 dat je kunt kiezen uit diverse intro- & outro-animaties voor uw video’s. Denk hierbij aan Kerstmis, bruiloft, gordijn, cadeaus etc. Ik kan niet anders zeggen dat dit erg leuk gedaan is en het voordeel is dat je ze eerst goed kunt bekijken voordat je alles invoegt. Uiteraard kun je eigen commentaar inspreken om de video van uitleg te voorzien. Nadat de film bewerkt is en klaar voor het publiek, bepaal je of je hem bijvoorbeeld gaat streamen of dat je hem op een dvd of Blu-ray disc brandt. Hiervoor zijn overigens nieuwe menusjablonen beschikbaar.

Iets wat ik helaas niet heb kunnen proberen omdat ik de juiste apparatuur niet voor handen heb, is de intuïtieve bediening. De in het reddingspakket inbegrepen Magix Video easy is compleet voor touch geoptimaliseerd. Dankzij extra grote knoppen kunt u eenvoudig door touch- en veegbewegingen het kleurenwiel gebruiken, video’s inkorten en nog veel meer.

Conclusie
Magix Red uw video’s! - Versie 7 is een geweldig hulpmiddel bij het digitaliseren, optimaliseren en bewerken van uw oude opnamen. Of deze nu staan op VHS-banden of Video 8, S-VHS, Hi8 of welke bandsoort dan ook. Het gaat snel, is heel eenvoudig en het resultaat is blijvend.
Dus stof die oude VHS banden af en digitaliseer de opnames van de kinderen toen ze nog jong waren en de bruiloft van Ome Piet en Tante Sjaan voordat het te laat is…

Prijs
Magix Red uw video’s! Versie 7  € 59,99
www.magix.nl

Ondersteunde besturingssystemen
Microsoft Windows 7 en 8 (32-bit en 64-bit)
Microsoft Windows Vista (32-bit en 64-bit)
Microsoft Windows XP (32-bit)

Ondersteunde bestandsformaten
Ondersteunde importformaten
Video: AVI, DV-AVI, MPEG-1, MPEG-2, MXV, QuickTime, WMV(HD)
Audio: mp3, OGG, WMA
Afbeeldingen: JPEG, BMP
Ondersteunde exportformaten
Video: WMV(HD)
Voor MPEG-2 en Dolby Digital Stereo is een gratis eenmalige activering via internet nodig.

Minimale systeemeisen
Processor: 2,0 Ghz of meer
Werkgeheugen: 1 GB
Grafische kaart intern met een resolutie van min. 1024 x 768
Geluidskaart: interne geluidskaart
Vrije schijfruimte: 1 GB voor de programma-installatie
Optisch station: dvd-station
Aansluitingen: USB
Internetverbinding voor het activeren van het programma heeft u een internetverbinding nodig


EDITORS' CHOICE