ARTIKEL

Kekke gadgets en ultradunne sound systems

Jongeren konden hun hart ophalen bij distributeur Penhold/Penta, dat naast het nodige high endspul ook een aantal kekke gadgets in huis heeft. Bijvoorbeeld de Detox-koptelefoon van Monster powered by Dr. Dre. De goede verstaander weet genoeg. “Je moet er een beetje freak voor zijn”, erkent salesmanager Chris, “want ze zijn in beperkte oplage uitgebracht en kosten 549 euro.” Ook geinig: de draadloze stereospeakers van Monster en het iClarity bluetooth speakertje van 99,95. “Ideaal voor op het strand.”

Chario bij de Penhold stand (PHOTO40)

Ook Yamaha weet wat jongeren willen. Bijvoorbeeld een draadloze dock à 110 euro of een Yamaha desk top audio system in vijf verschillende kleuren met iPod- en iPhone-dock, usb-aansluiting en afstandsbediening en dat voor slechts 250 eurootjes. “Wat wil je nog meer in je teenage bedroom?”, aldus Michael Geise. Ook een soundbar met waanzinnig geluid à 250 euro zou daar onder de tv trouwens niet misstaan, volgens de bevlogen Duitse vertegenwoordiger.

(PHOTO40)

De Restio (599 euro) is meer voor tieners met een dikke portemonnee en voor iedereen die graag met iets bijzonders wil pronken. Deze ultrasmalle ‘Audio to Rest’ met cd-speler, radio en aansluitopties voor iPod, iPhone, MP3-speler en USB klinkt verrassend goed en wordt bij voorkeur zo dicht mogelijk tegen de muur geplaatst.

(foto: Yamaha)

Platen scoren & luistertijd winnen
De wondere wereld van de techniek, het is allemaal leuk en aardig, maar de echte hifi-freak is bovenal muziekfreak en wil ook gewoon (audiofiele) platen scoren. Dat kon bijvoorbeeld in de stands van NA, VinylVinyl, STS Digital en Universal. Dit laatste platenlabel presenteerde een kraam vol vers en goedkoop 180-grams vinyl dat gretig aftrek vond. Net als de rarities van de Stones op single. “Al onze klassiekers hebben we opnieuw uitgebracht op 180 gram”, zei Roy Teysse van Universal. “Ik wil niet zeggen dat vinyl helemaal terug is, maar het zit weer enorm in de lift. Veel jongeren vinden het cool, en het is een van de weinige geluidsdragers die altijd zullen blijven.” 

Een deel van de D&D stand, met links bovenop Roberts Radio (PHOTO40)

Universal had voor de gelegenheid een speciale actie, grapte zijn collega Darryl Lemmer. “Koop een plaat en je mag een half uur naar de Roberts Revival iStream luisteren bij onze buren van D&D. Hou er wel rekening mee dat er een wachtlijst is.”

Roberts is zowat de uitvinder van de transistorradio en de Britse tegenhanger van Tivoli. Haar Roberts Revival is inderdaad een schitterende nieuwe retroradio. En je kunt nog kiezen ook: geel, paars of zwart, met DAB (197 euro) of met DAB én wifi (349 euro).

Crystal Cable bij D&D Audio, die boven ook een luisterruimte hadden voor de introductie van de Arabesque Mini (PHOTO40)

EDITORS' CHOICE