ARTIKEL

Platenwassen, verkoopsuccessen en een best-of lijstje

Ook nieuw in de stand van D & D Audio: de Deense Davone Mojo, een opvallende designspeaker in de vorm van een tonnetje. Hij is zelfs zo vers van de pers dat vertegenwoordiger Hennie Dolleman nog niet eens weet wat hij moet gaan kosten. “Hij is gisteren opgestuurd vanuit Denemarken, ik heb hem net uitgepakt.” HiFi.nl had overigens bij de eigen stand ook speakers van Davone, en wel de opvallende Davone Ray`s

(PHOTO40)

Andere pronkstukken van distributeur D & D zijn de nieuwe platenwasmachine Smart Matrix (900 euro)  - “wast stiller, zuigt beter” - de phonoversterker Statement en de eerste plug & play-platenspeler van Clearaudio. “Je haalt hem uit de doos, legt het snaartje erom en klaar is kees”, aldus Dolleman. “Een fantastische instapper van 400 euro en daarom een groot verkoopsucces.”

(PHOTO40)

Heet van de naald in het assortiment van het Vlaamse Joenit is de Rega RP3 (600 euro), de opvolger van de Planar 3. “De concept Rega-platenspeler is letterlijk en figuurlijk opnieuw uitgevonden”, aldus Wim Verellen, de sympathieke  baas van Joenit. “De crossbrace, [de kruisversteviging -red] was onderdeel van dit concept en zorgt nu voor een elektromechanisch foefje dat weer voor een extra dynamisch geluid zorgt.”

(PHOTO40)

Nieuw zijn ook de Rega DAC (675 euro), “blijkt een muzikaal wonder volgens de reviews”, de exclusieve Element-speakerserie van Totem, en de laagdrempeliger witte Tribe voor aan de muur, “misschien wel de meest vrouwvriendelijke speaker voor aan de muur.”

Verellen merkt de laatste tijd, “vast dankzij de crisis”, een forse opleving in het middenklassensegment. Sommige producten kan hij nog nauwelijks aangesleept krijgen, zoals de DAC en de platenspelers van Rega. “We verkopen fun, en voor een paar centen minder kun je nog steeds heel veel fun hebben.” En zo is het maar net.

(PHOTO40)

Ook in de komende dagen brengen we nog een aantal berichten vanaf de individuele stands op AV-NU, mocht u denken een partij gemist te hebben. Tot slot willen we u dit ‘Best of AV-NU’-lijstje niet onthouden:

Bizarste blikvanger: de levensgrote Muon-speakers (KEF). Deden tevens dienst als spiegels.
Beste muziek: KEF
Duurste elpee: Patricia Barber, Café Blue, 180 gr, remixed & remastered: 62,50 euro
Langste rij: 3D-bioscoop Epson


Fraaiste retroradio: Roberts Revival iStream
Beste stickertekst: ‘Bad sound kills good music’ van Dali/NAD
Leukste hebbedingetje: Roberts Revival iStream. Of toch de Fat Bob of Restio van Yamaha?
Platste stereo: de Restio van Yamaha
Pikantste uitspraak: Man tegen vrouw: “Ze zijn nóg groter dan ik dacht. Die Kef Blades”:


Raarste rarity: gelimiteerde 7’’ met singlelift in M-vorm van Motown
Strafste koffie: D&D Audio
Lekkerste snoepjes: AudioPlus
Hipste stoelen in luisterruimte: KEF

Beste koekjes: Dimex
Leukste Hollandse Nieuwe: PIOSound
Futuristische stand: Audiac
Stoerste stand: Viertron met zwarte Range Rover Evoque
Tofste gast: pianist Clous van Mechelen

EDITORS' CHOICE