REVIEWOnkyo

Paneltesters

Patrick Gysen uit Abcoude
Zit te wachten in de aankomsthal. Is hij muziekliefhebber? "Jazeker", antwoord hij, "In mijn vrije tijd ben ik regelmatig dj. Maar daarnaast luister ik ook graag naar muziek in mijn eentje, met koptelefoon op. Normaal draag ik dan een on-ear, want ik wil dat mensen zo weinig mogelijk last van mijn muziek hebben. Ik ben een liefhebber van hardstyle.

On-ears isoleren het geluid goed. Nu heb ik toevallig wel in-ears in." En wat vindt Patrick van de ES-FC300? "Ja, hij klinkt wel goed. Beetje schel misschien, maar de bas vind ik erg fraai. Hij ziet er goed uit ook. Mooie rode bedrading en handig dat je die ook los kan maken. De strekking van de koptelefoon over het hoofd vind ik trouwens ook erg prettig."

Giles Sioen uit Brugge
Neemt afscheid van een groep vrienden uit Spanje. Wil best wel 'muziek-minded' genoemd worden. "Ik luister veel naar hiphop en r&b. Meestal als ik onderweg ben met de trein, heb ik wel muziek op. Mijn eigen koptelefoon is een in-ear, lekker makkelijk mee te nemen. Deze koptelefoon van Onkyo vind ik erg goed klinken. Goeie, strakke bas, hoge tonen ook OK. Hij sluit de omgevingsgeluiden bovendien goed af, wat hier op Schiphol natuurlijk wel handig is. Verder heeft'ie een mooie uitstraling, goede kwaliteit."

Mike Smith uit Antwerpen
Vriend van Giles (wilde niet op de foto). Luistert veel naar muziek (hiphop, underground) via zijn Nokia telefoon en bijbehorende oordopjes. "Ikzelf geef de voorkeur aan een liefst zo klein mogelijke koptelefoon. Zo'n model op de oren trekt toch ook veel aandacht. Maar ik moet zeggen dat ik deze koptelefoon er wel heel fraai vind uitzien. En ja, ik denk ook wel dat de on-ears over het algemeen een betere kwaliteit leveren dan de kleine in-ears. Dat hoor ik nu ook wel bij deze Onkyo: beter geluid, veel bas, veel betere scheiding van de instrumenten. Ik hoor nu toch wel minder een geluidsbrij. Ja, deze is wel OK."


EDITORS' CHOICE