REVIEWOnkyo

Paneltest Onkyo ES-FC300 headset

In januari 2013 maakte HiFi.nl kennis met een nieuwe loot aan de productenstam van het Japanse merk Onkyo. De fabrikant presenteerde tijdens Consumer Electronics Show (CES) In Las Vegas zijn nieuwe koptelefoons, en beloofde er een 'hifi experience on the go'.

On the Go
Die slogan is een beetje blijven hangen bij ons. Vervolgens kwam het Nederlandse team van Onkyo met de vraag of wij het nieuwe topmodel uit die productgroep, de ES-FC300, niet eens wilden testen. Ja, natuurlijk - graag. Want met 'hifi experience on the go' zagen we wel wat mogelijkheden. In plaats van ons te zetelen in comfortabele luisterkamers, trokken we er op uit. En als er één locatie in Nederland associaties oproept met de kreet 'on the go', dan is het wel luchthaven Schiphol...

Het 'Onkyo on the Go'-verhaal is één van de vele redactionele stukken in ons Hifidelity Jaarboek 2013-2014 voor FWD*HiFi Gold-abonnees, dat je nu ook voor een tientje los kunt bestellen

En zo komt het dat we ons op een gure, doordeweekse dag, bevinden in de aankomsthal van één van de grootste vliegvelden van Europa. Uitgerust met twee door Onkyo beschikbaar gestelde testexemplaren van het topmodel, gaan we op zoek naar vrijwilligers die de modellen voor ons willen gaan uitproberen. Ze krijgen zo'n vijf minuten van ons om hun muziek te beluisteren via de nieuwe modellen. Want wie kan er onder de streep nou een beter oordeel vellen dan de beoogde gebruikers?

Wachten
Naast het 'komen en gaan'-karakter van de luchthaven, heeft Schiphol een ander kenmerk: je moet er vaak lang wachten. En om de tijd te doden kun je dan bijvoorbeeld een boek gaan lezen, wat rek- en strekoefeningen doen, of muziek luisteren vanaf je telefoon of mediaplayer.

En het is precies die laatste categorie mensen, al uitgerust met een koptelefoon, die zich uitstekend leent voor deze 'straattest'. Wat vonden ze van de Onkyo ES-FC300?


EDITORS' CHOICE