ARTIKELJamo

Marmitek

Eric de Boer | 06 november 2013 | Fotografie Eric de Boer | Jamo

Marmitek biedt al jaren handige oplossingen voor het draadloos maken van onder meer audio- en videoapparatuur. Naast uitbreidingen van hun bestaande series zijn ook de Marmitek hoofdtelefoons nu uitgebreid. Zo is er de nieuwe Marmitek BoomBoom 565 hoofdtelefoon, die voorzien is van Bluetooth en een actieve noise cancelling-techniek bezit.

Handig is ook de functie om hem bedraad te gebruiken als passieve hoofdtelefoon, mocht de oplaadbare accu leeg zijn. Dankzij Bluetooth is bellen ook geen probleem met deze hoofdtelefoon. Marmitek levert de BoomBoom 565 voor nog geen € 100 en doet er meteen een vliegtuigkit en een reis etui bij.

Primeur: TYLT
Havoned toonde op de Huisshow 2013 enkele nieuwe merken het pakket komen versterken. Daaronder ook TYLT, dat nu de Nederlandse primeur mocht vieren. (Built to) TYLT levert diverse producten voor smartphones, tablets en muziekspelers. Altijd voorzien van vrolijke kleuren en een unieke vormgeving maar met tegelijkertijd enorm veel aandacht voor gemak en degelijkheid. Zo is er de BAND, een platte 12 volt autolader voor bijvoorbeeld smartphones.

Ondanks dat de kabel enorm flexibel is, kan hij tegen stootjes en is kapottrekken of oprekken niet mogelijk. En TYLT heeft deze handige accessoire meteen voorzien van een extra USB-poort om een tweede apparaat te laden. Over opladen gesproken; de Y-CHARGE past ook in alle 12 Volt-aansluitingen en is er in meerdere versies. Ook de wat meer stroom trekkende gadgets als een iPad en een iPhone kunnen tegelijkertijd worden geladen met de juiste Y-CHARGE. Handig en smaakvol vormgegeven.

TYLT biedt veel meer artikelen die er allemaal zijn om mobiel gebruik van apparaten te verbeteren. Wat te denken van een lader waar een smartphone alleen opgelegd hoeft te worden? De TYLT VÜ laadt elke Qi-compatible smartphone. Of TYLT TAGS, programmeerbare stickers waardoor smart-apparaten meteen verbinden met NFC zonder dat er eerst meerdere toetsen ingedrukt hoeven te worden. De toekomst is nu! Verder biedt het merk erg interessante gadgets zoals de ENERGI+ BACKPACK, voor de reiziger die toch genoeg stroom wil hebben voor mobiele apparaten.

Intern zit een 10.400 mAh accu voor de stroomvoorziening, en handige kabels die al zijn aangelegd door de hele rugzak. Een TAG zit ook al ingebouwd en deze rugzak zal zelfs de veeleisende backpacker plezieren met handige vakjes voor zonnebril, telefoon en zelfs een drankfleshouder. En dan is 199 euro een koopje, toch? TYLT biedt ook oordopjes, kabels, covers en heeft zelfs een fraaie Bluetooth-speaker in het assortiment (de TYLT TÜNZ), die met verschillende kleuren siliconenbandjes wordt geleverd.

Jamo
Ook Jamo doet het erg goed. Zo is de 360-serie erg succesvol (zie ook onze review, red.) en is een gedeelte van de Studio-serie onlangs nog vernieuwd en uitgebreid.

Binnenkort treft u op HiFi.nl een recensie van een compleet 5-kanaals luidsprekersysteem van Jamo, uit de Studio-serie.

Nieuw van het Deense merk is de Jamo Torsten. Deze soundbar is slank van vorm, wordt geleverd met een draadloze actieve subwoofer en biedt in totaal 250 Watt vermogen. Deze Jamo soundbar heeft ook Bluetooth met NFC-ondersteuning en Touch control bediening.

De demonstratie die ik in Putten kreeg klonk erg goed en samen met de fraaie vormgeving denk ik dat de Jamo Torsten een succes gaat worden. De Torsten kost 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE