ARTIKELJamo

Mconomy

Eric de Boer | 06 november 2013 | Fotografie Eric de Boer | Jamo

Eén van de andere partijen die meededen aan de Havoned Huisshow 2013 is Mconomy. Het bedrijf heef een groot assortiment met handige accessoires, mobiele oplossingen en gadgets.

De ruimte die Mconomy op de Huisshow innam was dan ook gevuld met veel producten van de merken Muvit (smartphone- en tablet-accessoires), A-Solar, Supertooth, Nude Audio en Gear4. Veel Bluetoothspeakers, laders, accupacks en cases.

Aan de andere kant van de Mconomy stand stond een bekend merk: Monster. Mconomy heeft de distributie verworven en weet het merk opnieuw in de markt te zetten.

Monster is natuurlijk al jaren bekend in ons land en weet met kabels, tweaks, hoofdtelefoons en stroomproducten veel gebruikers tevreden te stellen. Vrij nieuw is de Monster Video HDMI-kabelserie met ISF certificering. Deze fraai uitgevoerde Monster Video ISF 2000HD Hyper HDMI-kabels bieden zelfs de mogelijkheid (middels oplichtende LED's op de stekker) om te zien wat voor signaal er wordt doorgevoerd op dat moment: SD, HD of 4K. Leuke innovatie. Ook een succesproduct lijkt de DNA hoofdtelefoonreeks. Dat Monster al veel ervaring heeft met het ontwerpen van hoofdtelefoons is bekend, Beats By DR. Dre stamt immers ook uit dit huis.

Nu Monster onafhankelijk hoofdtelefoons kan fabriceren, mag de gebruiker echter rekenen op een wat neutraler afgestelde klank. Het boembassige Dr. Dre filter hoor je hier in elk geval niet meer terug, zo verzekert de enthousiaste importeur. Dat de DNA hoofdtelefoon fraai is ontworpen moet ik onderschrijven, de functionaliteit en het hoge modegehalte zijn natuurlijk aanwezig en met een prijskaart van 199 euro en diverse hippe kleurstellingen zal de Beats Solo het nog wel eens moeilijk kunnen krijgen.

Quantis Electronics
Ook Quantis Electronics was vertegenwoordigd tijdens de Havoned Huisshow 2013. Deze importeur is erg succesvol met de digitale TV-ontvangers van Humax en heeft tevens een sterk merk met Quantis, dat met onder andere de CI+ modules digitale televisie nog toegankelijker maakt. Afgelopen zomer is de 1.3 versie van de Quantis CI+ module geïntroduceerd.

Hiermee kunnen Ziggo-abonnees gebruikmaken van het interactieve platform dat Ziggo aanbiedt. De andere Humax-decoders bieden deze techniek ook al. Humax is een gedreven partner voor aanbieders digitale televisie en werkt actief met updates van software. Voor gebruikers van Delta introduceert Humax nu de HD FOX C Delta, waarin een CI+ module past en interactieve televisie voor Delta gebruikers ook toegankelijk wordt. De nabije toekomst zal natuurlijk ook in het teken staan van de uitgebreidere functies voor ITV en diverse on-demand functies.

Maar het merk Quantis biedt meer. Quantis Electronics brengt namelijk het Quantis 3D SoundSystem op de markt. Een 3D-geluidssysteem met diverse analoge en digitale aansluitmogelijkheden en een ontwerp dat volgens de importeur tot stand is gekomen met de technici van het Zwitserse Revox. Deze alles-in-één oplossing voor geluid biedt driedimensionale weergave waar nodig, maar kan ook prima werken met gesproken programma's zoals het nieuws. Dankzij Absolute 3D en een unieke opbouw van speakers, samen met een compacte subwoofer, levert de Quantis LSW-1 overal in de ruimte hetzelfde 3D geluid. Verder zijn er drie geluidsinstellingen, is de LSW-1 te bedienen met een eigen afstandsbediening (of die van een Humax-decoder, die al voorgeprogrammeerd is) en is ook streaming via Bluetooth mogelijk. Het Quantis 3D Soundsystem kan overweg met alle stereo bronnen. Met een prijskaart van nog geen 500 euro zet Quantis Electronics deze geluidsoplossing scherp in de markt.

Aan alles...
Komt een eind. Bij Havoned was weer genoeg nieuws te melden tijdens de Huisshow in 2013 en de nieuwe merken van de importeur laten prima indrukken achter. Het pakket van Havoned is breed en diep en merken als Ixos (die een nieuwe luidsprekerkabel voor een scherpe prijs op de markt zetten), Projecta, Ruwido en Soundex zijn dit jaar minder vertegenwoordigd maar nog steeds aanwezig. Dat Magnat een interessante keuze is bleek ook tijdens de meerkanaals demo die in de projectieruimte boven werd gegeven.

En natuurlijk is het merk ook thuis op het gebied van car audio, wat werd benadrukt door een luxe pick-up truck die volledig met speakers en elektronica van het merk was volgebouwd. Het paste prima bij het thema van de Havoned Huisshow.Maar ook de producten van Quantis en Mconomy (met de wedergeboorte van het succesmerk Monster) bieden veel voor de Nederlandse consument. Buiten wachtte de storm samen met de buggy van Tom Coronel, die voor de Huisshow even geleend was. Ik verkoos niet het open terreinmobiel, maar de warmte van mijn eigen vierwieler en reed voldaan naar huis om de verslaglegging te schrijven. Op naar een nieuw jaar, dat voor Havoned succesvol lijkt te gaan worden.

MERK

EDITORS' CHOICE