ARTIKELJamo

Plaatsingsoplossingen

Eric de Boer | 06 november 2013 | Fotografie Eric de Boer | Jamo

Havoned heeft natuurlijk nog steeds veel oplossingen voor het plaatsen en ophangen van audio-/ videoapparatuur en televisies. Vogel's heeft haar vlakke wandbeugels uitgebreid met de Wall-serie. Deze nieuwe muurbeugels bieden extra veel vrijheid en hebben een makkelijke verwerking voor het plaatsen van de TV.

Een handige eigenschap is het Easy Click Tilt mechanisme, waardoor de televisie makkelijk naar voren kan worden gekanteld en weer vlak op de beugel wordt geplaatst dankzij een magneet. De RingO-serie (houders voor tablets) is uitgebreid met een zuignaphouder, ideaal voor het plaatsen van een tablet in een bad of tegen een tegelwand.

Natuurlijk heeft Havoned nog steeds veel meubels in het assortiment. De S-serie is uitgebreid met een meubel uit steigerhout, dat een erg luxe uitstraling mee heeft gekregen. De LB, zoals het fraaie meubel heet, is leverbaar voor 1399 euro.

Ook de Aldenkamp by Munari-lijn is vernieuwd. De fraaie Bergamo-serie meubels zijn vanaf nu verkrijgbaar in matte versies van de kleurstellingen grijs, wit en zwart. Fraai vormgegeven en minder opvallend. Natuurlijk waren ook LUKE, Dagetti en zelfs Schroers & Schroers aanwezig in Putten.

StashHead
Havoned toont tijdens de Huisshow 2013 ook nog een ander nieuw merk: StashHead. Dit merk levert fraaie hoofdtelefoonstandaards voor aan de muur of op het bureau. De houder is ontworpen door designers, marketeers en liefhebbers van hoofdtelefoons.

Voor nog geen 35 euro bent u in het bezit van een stijlvolle oplossing voor een hoofdtelefoon, die dankzij de eigenzinnige vormgeving in combinatie met een functioneel ontwerp plaats bied aan vrijwel alle modellen hoofdtelefoons. De StashHead is leverbaar in diverse kleuren en zal ongetwijfeld ook in veel hifiwinkels zijn opwachting maken.

Magnat
Jawel, Magnat is weer verkrijgbaar in Nederland. Havoned heeft namelijk ook het importeurschap verworven van dit Duitse hifimerk. Tijdens de show toonde de importeur natuurlijk de vele speakers en subwoofers van dit bekende merk, dat bij onze Oosterburen een grote mate van aanhang geniet. Minder bekend in Nederland is echter de stap van Magnat in het produceren van hifi-componenten. Al enkele jaren levert dit merk versterkers, cd-spelers en microsystemen.

Naast een immens pakket aan stereo- en surroundluidsprekers in alle prijsklassen biedt Magnat (dat al veertig jaar bestaat) ook soundbars en een krachtige TV-speakerbase. Zo is er de WSB 50 PRO, een fraaie soundbar met draadloze subwoofer en geluidsregelingen.

De Magnat Sounddeck 400 BTX biedt Bluetooth, een equalizer, surroundregeling en maar liefst acht driversdie een erg goede indruk op me achterlieten. Dankzij de wat ruimere bemetingen kan deze speakerbase gerust ook de echt grote televisies ondersteunen. De prijskaart ligt net onder 600 euro.

Ook in stereo biedt Magnat flink wat producten. Imposant was de demonstratieruimte waar twee flinke Magnat Quantum Signature speakers (€ 3749 per stuk) stonden te spelen op de fraai vormgegeven hybride Magnat RV 3 versterker, die nog geen 2400 euro gaat kosten.

Magnat gebruikt in al haar hybride versterkers voorgeselecteerde Russische buisjes en werkt de apparatuur af met aluminium behuizingen, onopvallende LED-displays en luxe metalen afstandsbedieningen. Het topmodel RV 3 is zelfs voorzien van een ingebouwde MC/ MM phonostage.

De klank was direct, de set zette in Putten een fraaie soundstage neer en de versterker levert genoeg kracht om de immense weergevers onder controle te houden. Binnenkort leest u meer over deze versterker op HiFi.nl.

In dezelfde ruimte stond ook een setje Magnat Quantum Edelstein monitorspeakers te spelen, die met een prijskaart van 349 euro per stuk een fijn geluid in de ruimte strooiden. Hiervoor gebruikte Havoned de eveneens hybride, maar meer betaalbare MA 1000 versterker. Magnat levert overigens ook speakerstandaards.

MERK

EDITORS' CHOICE