HI-VISITAudio-Time

Luisterruimten

René Smit | 20 september 2013 | Fotografie Robin Looy

Wanneer we doorlopen, komen we in de eerste luisterruimte. Hier kun je als klant ongestoord stereo apparatuur en speakers beluisteren. De ruimte komt qua afmetingen overeen met een kleine huiskamer en is nauwelijks akoestisch aangepast. “Op deze manier klinkt het bij de klant thuis vaak nog beter dan dat ze het hier gehoord hebben,” zegt Erik-Jan.

Wanneer ik mijn blik door de ruimte laat gaan zie ik naast de bekende speakermerken zoals Bowers & Wilkins en Totem ook luidsprekers van het merk Vroemen. “Wat is dat voor een merk dan...?” Erik-Jan: “Vroemen is een Duits luidsprekermerk, volledig handgebouwd, en de kast is gemaakt van natuursteen. Het merk vormt voor Audio-Time echt een unique selling point. Wij hebben de alleen-vertegenwoordiging voor Nederland, en daar zijn we bijzonder trots op!

Niet voor niets was Vroemen eerder al onderdeel van Audio-Time Stelt Samen, red.

"De speakers zijn ontworpen door ingenieur Bernd Vroemen, die een opleiding in geluidstechniek heeft genoten. Tijdens zijn scholing kwam hij erachter dat marmer bijzonder geschikt is om als kastmateriaal voor een hoogwaardige luidspreker te gebruiken. Dat dit materiaal niet breder toegepast wordt bij het bouwen van speakers heeft alles te maken met het verwerken van de diverse steensoorten. Een grote mate van vakmanschap en het kunnen 'lezen' van de steensoorten is een eerste vereiste.”

Het is duidelijk dat hij bijzonder trots is dit merk te kunnen voeren. “Het is uitermate moeilijk om met steen te werken, maar het biedt oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren en structuren afhankelijk van de gebruikte steensoort. Op die manier krijg je als klant altijd een uniek product in huis. Om het echt speciaal te maken kun je zelfs kiezen uit diverse soorten halfedelsteen. Niet alleen voor wat betreft de kast is er keuze, ook het technische gedeelte kan naar wens aangepast worden. Bernd Vroemen biedt een basiskwaliteit die al op een zeer hoog niveau presteert, maar indien de klant meer wil kan nagenoeg alles. Tot en met het toepassen van een diamant tweeter.

Natuurlijk dient de rest van de luidspreker dan aangepast te worden zoals het wisselfilter en dergelijke. Herr Vroemen heeft daar alle expertise voor in huis zodat een afgewogen geluid gegarandeerd is. Dat zal dan wel een lieve duit kosten...? “Normaal gesproken zouden de speakers inderdaad fors geprijsd zijn, maar doordat ik de luidsprekers direct vanaf de fabriek betrek blijft de prijs relatief laag. Het ontbreken van de tussenhandel levert de klant fors voordeel op. Hierdoor kunnen wij de meest betaalbare versie van een Vroemen speaker al aanbieden voor 1200 euro per stuk. Afhankelijk van de wensen van de klant en het gekozen model kan de prijs oplopen tot wel 18.000 euro per stuk.”

Voor een uniek product als dit zijn de prijzen inderdaad bijzonder scherp te noemen. Ook eens kennismaken met deze fraaie speakers, maak dan vooral een afspraak voor een uitgebreide luistersessie. Wilt u de speakers eerst eens zien en horen in een ongedwongen ambiance? Dan kun je op 4, 5 en 6 oktober op de Quatre Saison life-style beurs te Zevenbergen terecht. Daar geeft Audio Time acte de presencé met verschillende modellen uit de lijn Vroemen luidsprekers.


EDITORS' CHOICE