HI-VISITAudio-Time

Direct to Disc

René Smit | 20 september 2013 | Fotografie Robin Looy

Naast serieuze hifi heeft Audio-Time nog een leuk item beschikbaar voor verhuur. In de werkplaats achter de winkel laat Erik-Jan mij een complete 'party set' zien, bestaande uit een console met daarin twee cd-spelers, versterkers en een draadloos karaoke systeem. Verder vier grote JBL luidsprekers en een subwoofer. Een korte demonstratie van de set laat horen dat Erik Jan de juiste keuze heeft gemaakt door niet deel te nemen aan de voorrondes van The Voice of Holland….

We lopen terug naar leestafel en zetten daar ons gesprek voort. “We zorgen ervoor als Audio-Time bij te blijven in de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Daarom verkopen we ook een assortiment streaming en daaraan gerelateerde producten. De computer doet meer en meer zijn intrede in audio-installaties. Iets wat niet tegen te houden is. We kunnen onze klanten pasklare oplossingen of maatwerk bieden al naar gelang de situatie. We voeren onder andere producten van Sonos, Bluesound en Olive en niet te vergeten de Audioquest DragonFly USB Dac."

"Wel vind ik dat er met de komst van streaming en muziek beluisteren vanaf een harddisk minder de focus ligt op de muziek, en meer op zoveel mogelijk verschillende korte stukjes luisteren. Daarom geef ik zelf nog steeds de voorkeur aan het luisteren naar vinyl. Klankmatig komen de diverse media steeds dichter bij elkaar te liggen, dus dat is geen reden meer voor een bepaalde voorkeur. Echter het luisteren naar een elpee betrekt je in mijn ogen meer bij de muziek. Eerst het ritueel van schoonmaken en het in de aanloopgroef laten zakken van de naald en daarna een hele zijde afluisteren zonder nummers te skippen.”

Het onderwerp vinyl brengt ons vervolgens bij de al eerder genoemde partij Direct to Disc elpees. “Soms heb je mazzel en loop je tegen iets bijzonders aan," zo duidt Erik-Jan. "Via een vriend kreeg ik de tip dat er in een nalatenschap van iemand hier uit de buurt een partij elpees zat. Na contact opgenomen te hebben, mocht ik langskomen om die partij te bekijken. Bleek het te gaan om ruim 700 Direct to Disc elpees. Ongeveer twintig verschillende titels van diverse labels als Crystal Clear Records, Century Record en Direct Disk Labs. Sommigen zelfs Limited Editions.”

Wanneer ik vraag wat hij precies met deze unieke partij gaat doen zegt Erik-Jan het volgende: “Kijk, Audio-Time zou Audio-Time niet zijn als we met deze elpees niet een leuke klantenactie zouden doen. We hebben het volgende bedacht: bij elke €100, - die een klant besteed aan een draaitafel of analoog gerelateerd product, als bijvoorbeeld een element of phonotrap ontvangt hij of zij een Direct to Disc elpee naar keuze. Van sommige echt unieke titels zijn maar enkele stuks beschikbaar dus wees er snel bij.”

We zijn ondertussen een aantal uurtjes verder en regelmatig komen er klanten binnen die de aandacht vragen van Erik-Jan. Dus besluiten we het gesprek af te ronden zodat hij zich volledig op de klanten kan concentreren.

Het was wederom een genoegen bij Audio-Time op bezoek te zijn. Erik-Jan Embregts is onverminderd enthousiast en heeft met de verhuizing naar het nieuwe pand nog meer mogelijkheden om u als klant kennis te laten maken met mooie en unieke producten. In een ongedwongen en relaxte sfeer kunt u ongestoord uw keuze maken. Zowel de muziek- als filmliefhebber kan zijn hart ophalen in de fraaie winkel van Audio-Time. Nieuwsgierig geworden? Erik-Jan Embregts ontvangt u graag in zijn winkel. 

Audio-Time
Van Goorstraat 10
4811HJ  Breda
Tel. 076-5656450
www.audio-time.nl

Of kijk op de Facebookpagina 


EDITORS' CHOICE