HI-VISITAudio-Time

Hi-Visit Audio-Time Breda

René Smit | 20 september 2013 | Fotografie Robin Looy

Het is woensdagmorgen als ik op weg ben naar Breda voor een afspraak met Erik-Jan Embregts, de drijvende kracht achter Audio-Time. Een aantal jaren geleden bezocht ik de winkel, echter toen nog op het oude adres.

Erik-Jan was destijds druk bezig de winkel te vervolmaken, onder andere door het bouwen van een aantal dedicated luisterruimtes. Helaas sloeg het noodlot toe voordat die verbouwing gereed was. Het pand brandde volledig af, en Erik-Jan moest op zoek naar een vervangende ruimte.

Deze werd gevonden in de Van Goorstraat en wel op nummer 10. Vlakbij het centrum van Breda, met voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Ondanks het vroege tijdstip – het is even na tien uur – is er al volop bedrijvigheid. Erik-Jan runt de winkel grotendeels alleen maar kan op woensdag en zaterdag een deel van de werkzaamheden overlaten aan Jacques, een enthousiaste zestiger. Wanneer ik binnenkom, zijn zij druk bezig een klantenbestelling klaar te maken voor aflevering. Bovendien is er al een klant in de winkel voor de speciale partij Direct to Disc elpees – maar daarover later meer.

Jacques vraagt mij of ik trek heb in een kop koffie en daar zeg ik volmondig ja op. Als hij vraagt wat ik erbij wil zeg ik: “Nou, een appelflap zou wel smaken…” Hij bedoelde natuurlijk suiker en/of melk. Zijn aanstekelijke lachbui naar aanleiding van mijn antwoord zet echter de toon voor de rest van mijn bezoek. Brabanders zijn en blijven nu eenmaal joviale, gastvrije en enthousiaste mensen!

Na de koffie neemt Erik-Jan me mee voor een rondje door de zaak. Deze blijkt verrassend groot te zijn met nog genoeg ruimte voor uitbreiding in de toekomst. Het pand is relatief smal, maar bijzonder diep. Bij het betreden van de winkel zie je allereerst een zithoek met een speelklaar opgestelde set, bestaande uit zowel beeld- als geluidproducten. Aan de andere wand diverse apparaten in fraaie steigerhouten displaykasten.

Verderop in de centrale een grote steigerhouten leestafel met comfortabele stoelen. Een prima plek voor een verkoopgesprek in ongedwongen sfeer. Even verder eenzelfde tafel die als werkplek annex afrekenpunt dient. Aan de wand achter de werkplek is een enorm assortiment hoofdtelefoons en bijbehorende versterkers te vinden. Wanneer ik Erik-Jan hier naar vraag zegt hij: “Tja, dit assortiment is redelijk uniek in de regio, en zeker een punt wat meer aandacht behoeft in de promotie van de winkel."

“Kijk”, zegt Erik-Jan, “In de basis zijn alle gespecialiseerde audiowinkels gelijk. We bieden allemaal goede service, installatie aan huis en reparatiemogelijkheden. Dit alles natuurlijk naast kennis van de producten die we verkopen, en het op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Een keuze als deze vind je echter niet bij andere winkels in de wijde omgeving, zeker niet wanneer je bedenkt dat alle hoofdtelefoons ook nog eens speelklaar zijn opgesteld. Dit is echt iets waar we ons als Audio Time mee onderscheiden van onze conculega’s!”


EDITORS' CHOICE