(Gesponsord artikel)ARTIKELAudio-Time

Audio-Time Stelt Samen

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om liefhebbers warm te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Eén van de voorwaarden is dan ook dat de set op het moment van publicatie een aantal weken opgesteld blijft staan om je als lezer de kans te geven de keuzes van de specialist zelf te toetsen.

Aan het woord ditmaal Eik-Jan Embregts van Audio-Time in Breda, over zijn ideale set, als het gaat om een speciale, audiofiele beleving. De komende tijd kun je deze set uitvoerig beluisteren bij Audio-Time in de Goorstraat 10 te Breda.

Het ‘dreamteam’ van Erik-Jan wordt aangevoerd door luidsprekers van Duitse makelij: Vroemen. In dit geval de Vroemen La Chiara Ceramica. Beginnen we in deze rubriek meestal eerst ‘aan’ de bron, dit keer doen we het andersom. Erik-Jan: “Deze Vroemen speakers zijn natuurlijk wel de absolute blikvangers in deze set."

"Voor de rest vind ik het uiterlijk bij audioapparatuur in principe van ondergeschikt belang. Het geluid moet mij overtuigen. Maar bij luidsprekers ligt het in de praktijk natuurlijk toch even wat anders. Die zuilen staan 24 uur per dag behoorlijk aanwezig op een vaak prominente plek in de woonkamer. Dus dan telt ‘uiterlijke verzorging’ wel degelijk. Welnu: deze uit natuursteen, met de hand gemaakte speakers bieden zo ongeveer het beste uit drie werelden..."

Naast hun fraaie uiterlijk onderscheiden ze zich namelijk door hun beperkte afmetingen, en beschikken de La Charia’s over een ongelooflijke muzikaliteit. Maar goed, daar kan ik wel twee dagen over gaan praten, maar er één uur naar luisteren, door de klant, heeft veel meer zin. Op die manier heb ik er hier al veel van verkocht. Ik vind het ook wel leuk dat ik zo’n beetje de enige in Nederland ben waar je ze kan beluisteren en kopen.”

“Een versterker die de speakers van Vroemen goed weet aan te sturen is de Leben CS600”. Ook hier een audiomerk dat niet bij iedereen meteen een belletje zal doen rinkelen, zo geeft Erik-Jan toe. “Daarom staat hij ook in deze set. Ik wil de liefhebber die daar voor open staat attenderen op niet-alledaags voorkomende apparaten. Kijk en luister ook eens buiten de plat getreden paden, is mijn devies. De klanten die ik hier in de winkel over de vloer krijg, weten dat van mij. Vandaar deze Leben CS 600."

"Deze Japanse buizenversterker heeft een klassieke uitstraling. Als je hem zo op het eerste gezicht ziet, denk je niet van ‘Oh wat een revolutionair apparaat staat daar’, integendeel. Maar als ik hem eenmaal heb laten horen, is de echte interesse snel gewekt. De Japanners weten door middel van kleine aanpassingen het apparaat telkens weer te verbeteren, dat spreekt me zeer aan”. 

MERK

EDITORS' CHOICE