HI-VISITAudio-Time

Home Cinema

René Smit | 20 september 2013 | Fotografie Robin Looy

Na de eerste luisterruimte lopen we verder naar achter en komen we in een gang, waar links de tweede ruimte te vinden. Deze kan net als de eerste gebruikt worden voor het in alle rust beluisteren van stereo apparatuur. Een comfortabele bank zorgt ervoor dat je als klant heerlijk relaxt de apparatuur die je samen met Erik-Jan uitgekozen hebt kunt beoordelen.

“Dit is wat ik voor ogen had toen ik het oude pand aan het verbouwen was,” vertelt Erik-Jan. “Hier kunnen meerdere klanten tegelijk, zonder elkaar te hinderen ongestoord hun keuze maken. Maar dit is nog niet alles!" We lopen verder de gang in en komen in een grote spaarzaam verlichte ruimte. “De Audio-Time thuisbioscoop!” roept Erik-Jan trots.

De ruimte is voorzien van zwarte vloerbedekking, wanden en plafond met daarin een aantal kleine spotjes. Rechts naast de deur staat een rack met daarin een complete surroundinstallatie. Aan de korte zijde van de ruimte hangt een groot 60” plasmascherm. Als speakers dienen, hoe kan het ook anders, exemplaren van Vroemen. Vloerstaanders voor de frontkanalen en monitors voor de surroundkanalen. Ook hier een lekkere bank om optimaal te genieten van het beeld en geluid.

“Met het realiseren van deze bioscoopruimte kunnen we nu ook de hardcore surroundliefhebbers optimaal bedienen. En er is bovendien nog ruimte voor uitbreiding in de toekomst.” Om daad bij woord te voegen, schuift hij een groot gordijn aan de lange zijde van de ruimte open - waar ik dacht dat de gordijnen slechts fungeerde als demping voor de bioscoopruimte. Er blijkt een nog grotere ruimte achter verscholen te zitten.

“In een later stadium wil ik het onafgewerkte gedeelte betrekken bij de ruimte die nu als bioscoop dienst doet. Op die manier is het mogelijk afhankelijk van de wens van de klant ook een heel groot systeem op te stellen, al dan niet in combinatie met een projector in plaats van een plasma- of ledscherm. Vraagt de situatie om een kleinere ruimte dan volstaat het dichtschuiven van de gordijnen of andersoortige afscheiding. Je ziet, plannen genoeg voor de toekomst.” zegt Erik-Jan.

Natuurlijk ontbreekt ook een aanbod aan goede gebruikte en demo apparaten niet in het assortiment van Audio-Time. Hiervoor is een kleine ruimte ingericht met daarin rekken waar de diverse producten opgesteld staan. “Het productaanbod wisselt regelmatig dus bezoek regelmatig onze website www.audio-time.nl of neem telefonisch contact op wanneer je naar iets specifieks op zoek bent.”


EDITORS' CHOICE