REVIEWbeChocolate

Het opstellen en aansluiten

Simpel is het woord wat van toepassing is bij het opstellen en aansluiten van deze beChocolate. Een netsnoer, luidsprekerkabels en ethernetkabel volstaan wanneer u wilt luisteren naar Cd of internetradio. Wil je meer dan zijn er diverse digitale en analoge ingangen beschikbaar evenals een 75Ohm antenne aansluiting voor het beluisteren van FM radiozenders.

De beChocolate krijgt een plekje in mijn Quadraspire rack. Luidsprekerkabels zijn silver wire kabels van vM type SC3R met banaanstekkers. De aansluitterminals van de beChocolate accepteren geen spades of blanke draad maar uitsluitend banaanstekkers. De Puroh wordt met een standaard ethernetkabel gekoppeld aan mijn thuisnetwerk.

Vooraf heeft Bram Verellen het phonogedeelte van de beChocolate al juist ingesteld voor het door mij gebruikte Shelter 301 element. De kast hoeft er niet voor open maar het geniet de voorkeur de juiste instellingen (MM/MC, afsluitweerstand) te maken voor alles aangesloten wordt. Het simpelweg aansluiten van de interlink volstaat dan ook om mijn Funk Vector III draaitafel aan de beChocolate te koppelen. De gebruikte luidsprekers zijn van het merk Audiovector type S3 Avantgarde Arrete. Een relatief gemakkelijk aan te sturen luidspreker die ook qua prijs een realistische match vormt met de beChocolate Puroh.

Ik laat het standaard meegeleverde netsnoer voor wat het is en gebruik in plaats hiervan een Supra Lorad exemplaar. Deze wordt in een Inakustik AC1502-6 verdeeldoos geprikt die schone stroom rechtstreeks uit de meterkast aangevoerd krijgt. Hiervoor is voorzien in een aparte audiogroep met een AHP Klankmodule in plaats van de standaard schakelautomaat. In denk dat een beChocolate Puroh in de praktijk niet snel op dempers of andersoortige ontkoppelaars geplaatst zal worden. Ik volsta dan ook met het plaatsen van het apparaat in mijn Quadraspire audiorack. Wel werd mij door de fabrikant aangeraden de Puroh goed waterpas te zetten, aan welk verzoek ik uiteraard voldoe.

Luisteren
Mede door de prijs van deze beChocolate zijn de verwachtingen hooggespannen. Ik besluit te beginnen met wat lp's om een indruk te krijgen van deze fraaie Belg.

De eerste plaat die zijn weg naar het plateau van mijn Funk Vector III draaitafel weet te vinden is Talk Talk's It's My Life. Een album met een aantal grote hits zoals Dum Dum Girl, Such A Shame en natuurlijk de titeltrack It's My Life. Bij het beluisteren van laatstgenoemde vallen direct een aantal positieve dingen op. Wat is de phonotrap uitzonderlijk stil, in het lange intro zijn zeer veel details te horen die mij nog niet eerder opgevallen waren.

Wat een schoon geluid, waarbij u zelf mag invullen of u voor de Nederlandse of Belgische uitleg van het woord "schoon" kiest. Een ander opvallend aspect aan de weergave is de laagweergave. De drums klinken niet alleen vol, stevig en diep maar de detaillering en gelaagdheid in het laag is bijzonder goed te noemen. Dit alles met een gemak en natuurlijkheid die muziek luisteren een buitengewoon prettige bezigheid maakt. De totale balans tussen hoog, midden en laag is prima in orde.

Nog verder terug in de tijd is de muziek van Creedence Clearwater Revival. Het gelijknamige album bevat toppers als I Put A Spell On You en Suzie Q. De klank van de gitaren is zeer goed gevangen en wederom zeer natuurlijk. De heren Fogerty, Cook en Clifford gaan los in het nummer Suzie Q. De drive die Doug "Cosmo" Clifford uit zijn simpele drumkit weet te toveren is geweldig. Natuurlijk is het sinaasappelkisten stereo maar dit deert totaal niet. De beChocolate betrekt je op een heerlijke wijze in de muziek en wat overblijft, is genieten van wat de artiesten je voorschotelen.


EDITORS' CHOICE