REVIEWbeChocolate

Review beChocolate Puroh All In One Stereo

Het onderwerp van deze test is de in België ontwikkelde en gefabriceerde beChocolate Puroh. Alleen al in de naam zitten genoeg verwijzingen om het land van herkomst te raden zonder verdere informatie vooraf. Geestelijk vader van de Puroh is Wim Verellen. Bij enkelen wellicht bekend als de directeur/eigenaar van Joenit, importeur van onder andere Rega en Totem. Na vele jaren ten dienste te staan van fabrikanten en het verdelen van hun producten vond Wim het tijd om terug te gaan naar zijn roots: ingenieur elektronica/mechanica.

Onder lichte druk van zijn beide zoons Bram en Sam, die ondertussen hun draai bij Joenit gevonden hadden, begon Wim aan het verwezenlijken van zijn droom. Het resultaat is de beChocolate Puroh. Keurig op het afgesproken tijdstip staat Bram Verellen bij mij voor de deur met een Puroh in de stereo-uitvoering. Na een korte introductie over de mogelijkheden laat hij de Puroh bij mij achter om er eens lekker mee te gaan stoeien.

De Puroh in detail
De beChocolate Puroh kan in verschillende "standaard" configuraties geleverd worden. Zo begint de reeks bij het type Stereo 120, je krijgt dan een geïntegreerde 2x120 Watt versterker met 3 analoge inputs, 2 sets pre-out en een MM/MC phono module.

Een stapje hoger op de ladder is de All in one Stereo, het onderwerp van deze test. Deze biedt ten opzichte van de Stereo 120 een ingebouwde DAC met 2 digitale inputs, een CD/SACD loopwerk, FM-radio, Internet radio, netwerkfunctionaliteit en Wifi. Dan is er nog de All in one Movie met DVD loopwerk, beeldweergave over HDMI en component en 5-kanaals eindversterking. Daarnaast is het mogelijk de uitvoering van uw keuze aan te passen naar individuele wensen. Deze uitvoering wordt Custom genoemd. Gezien het formaat van de kast is het bijzonder knap te noemen dat alle elektronica, zeker in de Movie uitvoering, er in past. Vooral als je in ogenschouw neemt dat er voor de eindversterking geen Klasse D modules worden gebruikt!

Bij het ontwerpen van de beChocolate werd gebruik gemaakt van 3D software om alle ruimte in de bescheiden kast volledig en optimaal te benutten. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van point to point bedrading. En geloof het of niet maar de Puroh beschikt over 2 zware voedingen, één voor het analoge gedeelte en één voor het digitale gedeelte. De ingebouwde phonotrap is zeker geen extraatje maar een volwaardig exemplaar met naar zeggen van de fabrikant uitstekende prestaties. Het ontwerp hiervan is gebaseerd op een eerder ontworpen batterij gevoed exemplaar. De phono is geschikt voor zowel MM als MC elementen aan kan middels dipswitches aan de onderzijde van de kast ingesteld worden. De ingebouwde Dac werkt met Burr Brown PCM1794A-chips en een 24-bit resolutie. De kast is gemaakt van 5 millimeter dik aluminium. Voor dat de zes laklagen aangebracht worden wordt de kast volledig met de hand geschuurd. Standaard kun je als klant kiezen uit de kleuren Ferrari-rood, Mercedes-zwart of Fiat-crème wit. Op aanvraag en tegen meerprijs is iedere kleur die gebruikt wordt in de automobielindustrie mogelijk.

Schoon aan de haak weegt de Puroh All in one Stereo maar liefst dertien kilo. Standaard wordt een zware metalen dedicated afstandsbediening meegeleverd. Aan de voorzijde zijn links en rechts van de centraal geplaatste display en disclade twee vliegwielen te vinden die de Puroh de zo kenmerkende uitstraling geven. De ene is de volumeregelaar, de andere de bronkeuze. De achterzijde maakt een opgeruimde indruk met fraaie stevige connectoren. Er is voorzien in drie analoge inputs, twee pre-outs, twee digitale ingangen, een netwerkaansluiting en een 75Ohm antenneaansluiting en een RS232 poort (voor mogelijke software updates).


EDITORS' CHOICE