ARTIKEL

Ons Moeder


Dieter van den Bergh | 25 maart 2010

Mijn vader had thuis al The Works van Queen, misschien was het daar eigenlijk wel mee begonnen. Hij hield van muziek, maar was er minder mee bezig dan ons moeder. Die had altijd muziek opstaan tijdens het strijken; Herman van Veen, Stef Bos, rustige muziek. Maar ze draaide ook Ad de Laat, een Brabantse troubadour. Hele huiselijke, warme muziek, die ik onbewust waarschijnlijk wel heb meegekregen.


(Björn bij PSV met coach Bobby Robson)

Ons moeder is nog steeds in muziek en theater geïnteresseerd. We gaan geregeld samen ergens naar toe. We zijn laatst naar Chris Smither geweest, een ‘fingerpicking’ stampvoetende Amerikaan met doorrookte drankstem, prachtig! Deze week gaan we samen naar Ricky Koole en Leo Blokhuis.

Cassettebandjes

Ik draaide vooral muziek op mijn eigen kamer. Naast mijn hoogslaper stond een torentje, met twee speakertjes. Ik maakte verzamelbandjes, een rugzak vol. Ik heb ze hier op zolder nog allemaal liggen, die gaan nooit weg. Ik wil ze er binnenkort afhalen, in mijn auto heb ik nog een cassettedeck. Die bandjes kan ik dromen, dan komt alles van vroeger weer boven.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »