NIEUWSPanasonic

Microsystemen en soundbars


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2013 | Panasonic

De Panasonic HC serie micro stereosystemen hebben updates gekregen met betrekking tot geluidskwaliteit en netwerk-mogelijkheden. Zo is er voorzien in geremasterde Bluetooth op de SC-HC38 en SC-HC58, instelling van AirPlay (helaas alleen de SC-HC58) en iPod/iPhone/iPad-aansluiting via USB (alle modellen), en een lightning pin-verbinding op alle modellen minus de SC-HC18, zodat een iPad mini of iPhone 5 kan worden aangesloten.

SC-HC18

Een andere vernieuwing is de Panasonic app voor streaming, verkrijgbaar voor alle modellen die beschikken over de techniek om te streamen. Met de app, verkrijgkbaar in de Apple Store of Google Play, kun je draadloos streamen vanaf smartphone of tablet. Switchen tussen de aanwezige systemen kan ook. 

SC-HC58

Soundbars
Tot slot introduceert Panasonic haar assortiment soundbars voor 2013, bestaande uit de SC-HTB170, SC-HTB527, SC-HTB570 en SC-HTB770. Combinaties kunnen gemaakt worden met schermen van 42 tot 65 inch. Afhankelijk van het model zijn de vier nieuwe telgen uitgerust met draadloze of ingebouwde subwoofers en Bluetooth functies.

SC-HTB170

"De nieuwe soundbars zetten het al lang bestaande engagement van Panasonic verder om innovatieve, hoogwaardige producten te bieden waar consumenten op zoek naar zijn in een home cinema-systeem," zegt Michael Friedrich, Senior Manager Product Marketing Europe Home AV. "De nieuwe modellen van 2013 zijn ontworpen om zich aan TV's van verschillende formaten aan te passen en verbeterde, dynamische geluidskwaliteit te bieden om de home-entertainment ervaring van de gebruiker te verbeteren."

SC-HTB170

Het SC-HTB170 'instapmodel' biedt het bekende soundbar-design in de vorm van een gestroomlijnde en compacte balk voor een flexibele opstelling. Je kunt kiezen uit vier verschillende manieren van plaatsing dankzij wandmontage-mogelijkheden met een hoek van negentig graden. De ingebouwde sensor detecteert automatisch de richting van de balk en schakelt de directionele eigenschappen om de opstelling aan te passen.

SC-HTB770

De SC-HTB570 en SC-HTB770 hebben een roestvrij roosterdesign, waarbij in de eerste plaats gekozen kan worden voor dezelfde opstelling als bij het instapmodel. Deze modellen zijn echter ook uit elkaar te halen om er twee afzonderlijke verticale luidsprekers van te maken. De SC-HTB770 biedt tot slot een 3.1-kanaalsluidspreker voor onderstaande configuratie. Hoe het klinkt durven we nog niet te zeggen.

SC-HTB770

EDITORS' CHOICE