NIEUWSPanasonic

Panasonic presenteert nieuw aanbod 2013


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2013 | Panasonic

De afgelopen dagen nam Panasonic de tijd om in Frankrijk een aantal nieuwe modellen te presenteren binnen diverse productlijnen. Zo is de PMX-serie uitgebreid met twee nieuw modellen, de SC-PMX7 en de SC-PMX9.

Ook introduceert het merk een nieuw assortiment draadloze luidspreker, wordt het aanbod compacte stereosystemen verbreed, en presenteert Panasonic voor 2013 vier modellen soundbars.

PMX-serie
De uitbreiding in deze draadloze serie hifi-systemen bestaat uit de SC-PMX7 en SC-PMX9. Laatstgenoemde is compatibel met een aantal draadloze streamingtechnologie├źn, waardoor gebruikers hun apparaten kunnen aansluiten via Bluetooth, AirPlay of DLNA. De PMX7 maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding.

SC-PMX7

Muziek is af te spelen vanaf een CD, iPhone of iPod touch (5e generatie) of via een USB-aansluiting. Om maximaal te profiteren van de volledig digitale versterker, maakt Panasonic melding van een aantal geavanceerde audioweergavetechnologie├źn; De LincsD-Amp minimaliseert de jitter tijdens de verwerking van het digitale signaal om een geluid te produceren dat zoveel mogelijk overeenkomt met de bron. Met Digital Music Connection is het verder mogelijk om muziek rechtstreeks vanaf een iPhone 5 of iPod touch (5e generatie) af te spelen op de SC-PMX9 en de SC-PMX7, zonder conversie van digitaal naar analoog. Hierdoor blijft de kwaliteit van het akoestische signaal gelijk tijdens de overdracht van de data. De PMX9 kan ook FLAC-bestanden afspelen.

Er is tevens extra aandacht besteed aan het drieweg Bass-Reflex-luidsprekersysteem, met zijn platte voorste luidspreker (alleen de SC-PMX9), hoogwaardige super tweeter (alleen de SC-PMX9), soft dome tweeter en woofer. Audiosignalen, van lage tot hoge tonen, worden door de luidsprekers gesplitst in frequentiebereiken, wat resulteert in muziek met de rijke, gevoelige nuances van de oorspronkelijke klanken en een helder geluid zonder vervorming. Het diafragma van de soft dome tweeter is stugger geworden om de kwaliteit van de hoge tonen te verbeteren. De luidsprekers zijn voorzien van schroefaansluitingen om de geluidskwaliteit verder te verhogen. Deze aansluitingen zorgen voor een betere kabelverbinding en stabielere signaaloverdracht.

Nieuw draadloos luidsprekersysteem
Doorgaand op bovenstaande heeft Panasonic ook een nieuw draadloos luidsprekersysteem en vier micro stereosystemen gepresenteerd. De draadloze speakers zijn onderdeel van de NE (Network Era) serie, waaronder de SC-NE1, SC-NE3 en SC-NE5, en zijn allemaal uitgerust met Bluetooth-technologie voor draadloze connectiviteit. De modellen 3 en 5 hebben tevens AirPlay en DLNA aan boord.

SC-NE5

Met de HC serie microsystemen, die bestaat uit de SC-HC18, SC-HC28, SC-HC38 en SC-HC58, kun je muziek afspelen via een aansluiting met een USB-kabel of een dock dat compatibel is met een iPhone 5 of iPod touch (5e generatie). In het geval van de SC-HC18 is echter alleen een aansluiting via een USB-kabel mogelijk.

SC-HC18

De NE serie is voorzien van netwerkfuncties dat volgens het merk een verbeterd hoogwaardig geluid moet bieden. De modellen hebben tevens een gebogen Aero Stream-poort die ervoor zorgt dat de poorten minder geluid produceren. Alle drie de speakers zijn voorzien van een Nanosized Bamboo Cone-luidspreker, Pure Direct Sound, Direct-Vocal Sound en een tweeweg luidsprekersysteem. De rigide lichtgewicht Nanosized Bamboo Cone-luidspreker met hoge akoestische snelheid wordt toegepast om geluiden te produceren met een hoge geluidsdruk en helderheid. Het systeem is ook voorzien van een Long Stroke Woofer van drie inch die gebruik maakt van trillingen met een grote trillingswijdte voor mooie diepe bastonen.

SC-NE5

De SC-NE3 en de SC-NE5 kunnen beiden worden gesynct via DLNA, AirPlay of Bluetooth voor andere Apple- of Android-apparaten. Alleen de SC-NE5 beschikt over een lightning pin-aansluiting, voor het aansluiten van een iPhone 5 of iPod touch (5e generatie), en een USB-poort. De lagere modellen zijn dus niet fysiek te docken met oudere generaties iDevices.

EDITORS' CHOICE