Hi.fine, Nutters Audio, Dynaudio, Quad en Latham Audio


Redactie HiFi.nl | 14 november 2012

Hi.fine demonstreert de Accuphase C-2110 voorversterker gekoppeld aan twee monoblokken: de M-6000. Als bron wordt het Accuphase DP-800 loopwerk en DC-801 converter gebruikt. Verder worden er cd’s gedraaid, is streaming internet radio Hi On Line te beluisteren via de Accuphase converter en is er live muziek. Hierbij wordt het opgenomen instrument, een gitaar, vergeleken met het echte instrument.

Nutters Audio
Ook Nutters Audio is aanwezig op de show. Zij nemen hun cd’s, vinyl en accessoires mee. Onderdeel hiervan is de Hifiman magnetostatica hoofdtelefoon, welke ook te beluisteren is. Mocht je al weten welke cd of lp je wil, dan kun je deze reserveren via info@nuttersaudio.nl

Dynaudio
Dynaudio zal tijdens deze show te zien zijn in de Leiden zaal met onder andere de XEO 3 en XEO 5. Naast alle andere bekende luidsprekers uit het assortiment zal ook de Confidence C1 MKII te zien en beluisteren zijn.

Daarnaast zal Hans Beekhuyzen lezingen geven over hoge resolutie audiobestanden. Hij is de hoofdredacteur van theHBproject.com en al jaren een specialist in streaming audio. De lezing zal gaan over ontwikkelingen die audiostreaming boven het niveau van de cd uittillen. Niet alleen bestanden met 24 bit 96 of 192 kHz komen aan bod, maar ook de kwaliteit die we kennen van de Super Audio CD: DSD. Hoe speel je deze bestanden af, hoe kom je er aan en hoe klinkt het. De lezingen zijn beide dagen om 13 en 15u in de Dynaudio demokamer. Daar wordt uiteraard ook gedemonstreerd met hoge resulutiebestanden, inclusief DSD, via de nieuwe Chord Chordette QuteHD d/a-converter. Deze converter heeft veel gemeen met de internationaal geprezen Chord QDB76HDSD converter, maar kost daar slechts een fractie van.

Quad
Quad zal de nieuwe ESL 2812 en 2912 tonen. Deze elektrostatische luidsprekers zijn de opvolgers van de legendarische ESL 63.

Latham Audio
Latham zal demonstreren met een betaalbaar Naim systeem in combinatie met luidsprekers van Naim en Neat Acoustics. Op dit systeem demonstreren zij de laatste DR technologie op de Naim voedingen via een A-B vergelijking. De primeur zal weggelegd zijn voor de gloednieuwe UnitiLite van Naim. Daarnaast zal de in prijs verlaagde UnitiQute in combinatie met de compacte Neat Iota te horen zijn. Natuurlijk zijn alle Uniti-producten zoals de NaimUniti 2 en SuperUniti ook opgesteld. 

De nieuwe UnitiLite is een mooie toevoeging aan het assortiment van Naim. De testwinnaar Naim UnitiQute heeft een plek gevonden in een nieuwe behuizing en is met de toevoeging van een CD speler de UnitiLite geworden. Door de nieuwe behuizing is het vermogen ook nog eens krachtiger geworden. De UnitiLite zal voor het eerst in Nederland te zien en te beluisteren zijn op de show.

Uiteraard kun je zelf de bediening uitproberen, en worden er tips voor je systeem aangereikt. Naast Naim kunt u ook de producten van Neat Acoustics, Well Tempered Lab, The Chord Company, Ultrasone en QED bij ons terugvinden in kamer Den Haag.

EDITORS' CHOICE