NIEUWSKharma

Prijskaartje

Het is leuk om de akoestiek kloppend te hebben, zegt Van Oosterum., maar het moet ook visueel kloppen: het oog wil ook wat. “In een normale bios gaat het licht uit en zie je niks meer van het interieur. Maar dit is ook een luisterruimte, daarom is het esthetische aspect ook erg belangrijk.” Mede daarom worden er niet minder dan zeventien kunstwerken in de panelen verwerkt.

De vooralsnog enige foto van de Elleptica - een computeranimatie

De finishing touch van de Elliptica vindt de komende maanden plaats. Als-ie opgeleverd wordt, komt er absoluut een feestje, zegt Van Oosterum. Maar jammer genoeg niet in Nederland, Taiwan krijgt namelijk de primeur. De eerste Elliptica-bioscoop is gebouwd voor de eerste klant, haar importeur in Taiwan. Die zet de bios neer in haar winkel om potentiële klanten te lokken (al zullen we voor dat vertrek nog wel even een kijkje gaan nemen, red.). Die klanten moeten wel een aardig dikke portemonnee hebben, want misschien had je het al verwacht: de Elliptica is niet goedkoop. Alleen de speakers uit de Exuisite-serie kosten al vier ton. Daar komt de bioscoop nog bij. Dus denk maar richting het miljoen. Maar dan heb je ook wat.

Kharma & The Art of Living Well

De Elliptica is een room-in-room-bios: kopers moeten thuis alleen een lege ruimte vrij hebben. Het systeem is modulair, dus kleiner kan. Maar nóg groter kan ook. Gaat Kharma straks ook publieksbioscopen bouwen? Wie weet, zegt Van Oosterum. “Ik kan me best voorstellen dat zoiets een attractie kan zijn voor pakweg vijftig bezoekers. Of een soort geluidstempel voor muzikanten. Nooit horen ze hoe goed ze écht klinken, in de Elliptica wél.”

Kijk ook eens op de Kharma Special Page 

MERK

EDITORS' CHOICE