En dan komen we nu tot Tony`s huidige set bestaande uit componenten die hij in 2003 of dit jaar heeft aangeschaft. We beginnen met de draaitafel; een schitterende Transrotor Fat Bob S waarop twee armen zijn gemonteerd. De eerste arm is een SME3500 arm met een ZYX R-1000 Airy-2 element en de tweede arm is de standaard gemonteerde arm/ element combinatie TR2.6 (gemodificeerde RB 250) arm met een Goldring Eroica LX MC-element. Net als alle andere modellen uit de Transrotor-reeks heeft ontwerper en eigenaar Jochen Räke er met de nieuwe Fat Bob S weer iets buitengewoon fraais van gemaakt. Als phono voorversterker wordt een Sugden Optima gebruikt via de MD-ingang, om het MC-signaal voldoende op te peppen gebruikt Tony een Aitos buizen prepre.
De CD-speler is een Naim CDX. Verkijk je niet op het wat afwijkende uiterlijk van dit Engelse produkt, onder de motorkap is fraaie techniek aanwezig. Naim gebruikt een loopwerk van Philips, maar heeft het ingrijpend aangepast. Door middel van een handgreep op het front wordt het loopwerk, samen met de laserinrichting en de spindle-motor volledig naar buiten gedraaid. De CD wordt met behulp van een magnetische puck op de spindle-as vastgeklemt. De Naim CDX is volledig HDCD-compatible door het aanwezige PMD100 digitale filter van Pacific Microsonics. Vanuit het digitale filter worden twee PCM1702 multibit D/A-converters van Burr Brown aangestuurd. Over het design valt wellicht te twisten, maar het apparaat is werkelijk gebouwd als een tank.
Als versterking wordt een Spectral DMC12 voorversterker met een Array S-1 eindversterker ingezet. Spectral apparatuur valt te omschrijven met termen als breedbandig, hoge snelheid, fase-correct en zeer hoge kwaliteitsonderdelen. De Spectral DMC12 vormt daar geen uitzondering op, deze voorversterker heeft een frequentiebereik van 0 tot 1 mHz! Deze voorversterker is geen gebalanceerd ontwerp, maar heeft wel een zeer stabiele externe voeding. De Array S-1 is een stereo-eindversterker die een vermogen levert van 100 watt per kanaal in 4 ohm en een dempingsfactor van 1000 heeft bij 8 ohm belasting van 20-20000 Hz. De 120 MHz eindtrap heeft 32 uitgangstransistoren per kanaal en is volledig vrij van cross-over vervorming. De ingangstrap staat in klasse-A zonder tegenkoppeling.
De Array S-1 heeft uitgebreide beveiligingsschakelingen en 4 leds op het front geven de status van de versterker aan. Het chassis van de versterker bestaat uit niet-magnetisch roestvrij staal. Het front van de versterker is van 17,5 millimeter aluminium, de versterker weegt ca. 16 kilo.
En dan de luidsprekers, de Bowers & Wilkins Nautilus 802. De Nautilus 802 is het op twee na grootste model uit de Nautilus-reeks en rechtstreeks afgeleid van de twee grotere modellen, maar dan met een kleinere en lichtere behuizing. Toch blijft het nog steeds forse knapen met de afmetingen van 111 x 38,5 x 55 cm. en een gewicht van 70 kilo. Dat gewicht is voor een aanzienlijk deel te verklaren door de inwendige matrix-constructie en de zeer stevige behuizing. Hierbij hebben de ontwerpers zich niets van bestaande vormen en technieken aangetrokken, maar hebben gekeken naar de vorm van een slakkenhuis, waarbij het geluid achter de speakers niet op een conventionele wijze wordt gedempt maar uitsterft in een steeds nauwer wordend labyrint. Dit concept is niet alleen toegepast op het laag, maar ook op het midden- en hooggedeelte.Dit 3-weg basreflex systeem heeft een frequentiebereik van 39 - 20 kHz, een rendement van 91 dB en een nominale impedantie van 8 ohm. De afwerking van deze speakers is werkelijk fantastisch en de vormgeving zal ongetwijfeld velen aanspreken.
Opvallende details aan deze speakers zijn de toegepaste speaker-units; twee 20 cm. woofers met Kevlar-conussen, een 15 cm. Kevlar-middentoner gemonteerd in een Marlan (synthetische hars) bol van 30 cm. doorsnede en een metal-dome tweeter, gemonteerd in een speciale Nautilus-behuizing. Hierbij zijn de tapse buizen voor de tweeter en de middentoner, welliswaar in verkorte vorm, rechtstreeks uit het originele Nautilus-ontwerp overgenomen en dienen voor energieabsorptie en tevens als koellichaam voor de tweeter. Hierdoor is de tweeter in staat om enorme pieken te verwerken.
Kijken we nog even naar de bekabeling, dan zie ik dat Tony twee aparte groepen heeft aangelegd en dat als extra stekkerdoos een SunLeiste wordt gebruikt. De netkabel van de CD-speler is standaard "dropveter", als interlink wordt een Chord Cobra 2 gebruikt die op de Din-aansluiting van de Naim CDX is aangesloten.
Als netkabel voor de voorversterker wordt een Powerlab AG gebruikt, de interlink naar de eindversterker is een Ensemble Masterflux. Aan de Array S-1 eindversterker is een XTC-powercord aangesloten. Voor het phono-segment worden Kemp Hi Powercord Plus netkabels gebruikt en als interlinks een Siltech SQ88 Classic van de Sugden Optima naar de voorversterker en een Kimber PBJ tussen de Aitos prepre en de Sugden Optima. Opvallend detail in deze set zijn de lowbudget speakerkabel van ca. 5 euro per meter, namelijk Chord Carnival, single-wired aangesloten op de speakers. Volgens Tony voldoen deze kabels uitstekend in zijn set.
Tot slot het audiorack; een Aldenkamp van 4 verdiepingen met glasplaten, waarop MDF 22 mm platen zijn gelegd. Onder de apparatuur worden Masterbase blokjes en Vibrapod dempers voor extra ontkoppeling van de apparatuur ingezet.