ARTIKELEpson

Beeld en Projectie op ISE 2012

Redactie HiFi.nl | 04 februari 2012 | Fotografie PHOTO40 | Epson

ISE 2012: groter, dunner, slimmer en helderder. Het driedaagse evenement Integrated Systems Europe (ISE) in de Amsterdamse RAI, de grootste B2B-beurs voor AV en elektronische systemen in Europa, gaf een veelzijdige inkijk in de toekomst.

HiFi.nl belicht een aantal interessante beeld- en projectiestands. Inclusief het grootste plasmascherm ter wereld, de dunste videowall, een 4K-projector, 3D zonder brilletje en de introductie van een privé-bioscoopje zonder scherm. Ofwel een greep uit de noviteiten van de grootste ISE-showvloer ooit.

Samsung met een grote stand op ISE 2012 (PHOTO40)

"Eindelijk! Eindelijk thuis, in het vliegtuig, de trein of waar dan ook een filmpje kijken zonder dat iemand meekijkt." Het kan zeer binnenkort dankzij de Moverio, een geweldige gadget op de ISE 2012, toch niet bepaald een gadgetbeurs. In Japan is hij al verkrijgbaar, in maart of april introduceert Epson het inventieve apparaatje annex privé-bioscoopje in Europa. Waar hebben we hier mee te maken? Een bril en een control unit die precies in de hand past.

De bril zet je op en een nieuwe wereld gaat voor je open. Maarten Kuenen (business manager Benelux & Nordics) van Epson legt uit: “Twee projectoren in de bril vertonen een beeld in de lucht waardoor je het idee krijgt dat je naar een scherm van pakweg 200 inch kijkt op 20 meter afstand. Niemand anders ziet je video en ondertussen kun je gewoon in de gaten houden wat er om je heen gebeurt. Het unieke aan het systeem is dat het volledig stand alone is; er komt geen dvd-speler bij kijken. Je kunt de Moverio dus ook overal mee naar toe nemen.”

De bediening loopt volledig via het portable mediakastje met touchpad en navigatiefunctie, dat ook nog ‘s wifi (via Android ) biedt, zodat je kunt surfen en streaming media kunt bekijken. En overigens ook 3D in side-by-sideformaat kunt bekijken. Met de Moverio wil Epson laten zien dat ze niet alleen staat voor kwaliteit, maar ook voor innovatie. Kuenen verwacht veel van het apparaatje, dat 599 euro gaat kosten. “Hiermee spelen we echt in op de jongste generatie. Gadgetfreaks moéten dit hebben.”

Nieuwe reeks projectoren Epson

Het blijkt nauwelijks te veel gezegd: na een demonstratie van de doorzichtige multimediabril door de Franse Epson-medewerkster Valerie zijn ook wij verkocht.


EDITORS' CHOICE